ubezpieczenie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 15 sty 2017, 14:14

Mam klienta, który wylądował w szpital zadzwonił, że Pan jets nieubezpieczony i będą wysyłać wniosek. Jaka jest procedura OPS? Czy Pan musi mieć przyznany zasiłek stały by go ubezpieczyć? I mam jeszcze pytanie czy klient jak jest długo chory a nie ma stopnia niepełnosprawności może starać się o zasiłek stały ? Proszę o odpowiedź.
travis17

Napisano: 16 sty 2017, 8:26

ja pierdziele
Wredniocha
Referent
Od: 17 gru 2016, 14:13
Zajmuję się: Innymi

Napisano: 16 sty 2017, 11:59

Ja nie pierdzielę. Pomogę. Aby wydać taką decyzje osoba taka nie posiada prawa do ubezpieczenia z żadnego tytułu.
Postępowanie robisz jak do każdej pomocy.Jej dochód nie może przekroczyć kryterium dochodowego.Taką decyzję wydajesz na 90 dni.Chyba,że taka osoba w trakcie wydanej decyzji się ubezpieczy.Wtedy znowu postępowanie i wygaszasz wydaną decyzję.Przy zasiłku stałym osoby z racji jego posiadania są ubezpieczone.
Jeżeli-klient jest chory to musi sobie orzec niepełnosprawność.Jak dostanie znaczny lub umiarkowany stopień i nie będzie miał prawa do renty -emerytury z żadnego tytułu wtedy można spróbować ubiegać się o zasiłek stały.
t.franek

Napisano: 16 sty 2017, 23:40

Dziękuję za odpowiedź!!!
travis 17

Napisano: 16 sty 2017, 23:44

a "ja pierdziele" to proszę do ministerstwa bo przepisy przepisami tylko jak człowiek przyjdzie zmierzyć się z naszymi przepisami to wtedy jest "ja pierdziele" .

Pozdrawiam osoby piszące teoretycznie ustawę a nie mające praktycznego podejście do pomocy społecznej!!!
travis17

Napisano: 17 sty 2017, 10:00

dalej uważam ,że pytanie było poniżej pasa i świadczy i całkowitej niewiedzy w zakresie podstawowym.
Wredniocha
Referent
Od: 17 gru 2016, 14:13
Zajmuję się: Innymi

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x