Ubezpieczenie zdrowotne - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 27 sty 2020, 14:33

Rodzicielskie świadczenie uzupełniające a świadczenie rodzicielskie to dwie różne rzeczy. To pierwsze to potocznie emerytura Mama 4+, przy którym jest składka zdrowotna.
LuuLane
Starszy referent
Od: 15 maja 2017, 7:44
Zajmuję się: PS/KDR/LZI
hobbystycznie wszystko inne, bo lubię się mądrzyć :)

Napisano: 27 sty 2020, 15:33

no pewnie, ale gafa :lol:
Hipolita
Awatar użytkownika
Referent
Od: 11 sie 2017, 13:42
Zajmuję się: pomoc społeczna

Napisano: 31 sty 2020, 14:59

Nie mam rodziny, jestem sama + dziecko i nic nie przekracza dochodu, od tego mops upewnił mi że będę je miała i jest to napisane w poście. Nie mam żadnej składki zdrowotnej. czekam już 4 tydzień i kończy mi się powoli cierpliwość, pierwszy raz w życiu korzystam z mops-u ponieważ przez tatusia dziecka zostałam tak załatwiona. Rozmawiałam z Panią z mops-u i kazano mi wysłać dokument o zasiłek rodzinny aby sprawę przyśpieszyć, czekam kolejny tydzień i echo... Ja nadal pozostaję w złym stanie zdrowotnym...
monmal90
Praktykant
Od: 09 sie 2019, 13:39
Zajmuję się: bezrobotna

Napisano: 31 sty 2020, 15:02

malinkka pisze:
22 sty 2020, 16:12
Jeżeli nie ma Pani zasiłku macierzyńskiego z tyt. zatrudnienia to przysługuje Pani Świadczenie rodzicielskie z MOPS. Wtedy tez opłacana jest składka zdrowotna.

Gdyby tak było to sprawa by tak nie wyglądała i miałabym ubezpieczenie, świadczenie rodzicielskie mam od listopada i nie mam żadnej składki zdrowotnej. Do tego z mopsem rozmawiałam niejednokrotnie, i niejednokrotnie u mnie był pracownik zapewniając że ono będzie.
monmal90
Praktykant
Od: 09 sie 2019, 13:39
Zajmuję się: bezrobotna

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x