W mojej gminie żaden szpital nie ma zatrudnionego pracownika socjalnego.jagat pisze:a dlaczego szpital nie zrobił wywiadu środowiskowego bo ta osoba może być bezdomna
Ubezpieczenie zdrowotne na okres 90 dni
Re: Ubezpieczenie zdrowotne na okres 90 dni
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
U nas w taki przypadku wywiad robią socjalni z MGOPS z miejscowości gdzie jest szpital i wysyłają dopiero o decyzję gdzie trzebaNowa K pisze:Witam serdecznie. Mam problem szpital przysłał prośbę o objęcie ubezpieczeniem zdrowotnym Pana , który jest tylko zameldowany na naszym terenie ( od wielu lat nie mieszka i nie znamy jego miejsca pobytu). Nie ma możliwości przeprowadzenia wywiadu środowiskowego oraz zbadania sytuacji materialnej i bytowej Pana.
Czy mam tylko odpisać do szpitala pismo, czy wydać decyzję odmowną? Jeśli domowa to proszę o wzór decyzji. Z góry dziękuję
pracownik ops
u nas jest tak że jak szpital zrobi wywiad to wystawiamy decyzję a jeżeli ta osoba u nas nie mieszka i nic o niej nie wiemy to odpisujemy do tego szpitla i oni muszą z tym się uporać njhie piszemy żadnej decyzji odmownej bo na jakiej podstawie
Oprócz Ubezpieczenie zdrowotne na okres 90 dni - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
zasilek staly
leki refundacja....
Wyjazd na kolonie- delegacja czy jak
Prace społecznie użyteczne
dochód z ziemi
SUO i kłopoty...
BIG PROBLEM
zasiłek stały a dodatek na kontynouwanie nauki
zasiłek stały utrata dochodu
alimenty czy odliczyć od dochodu
dochód z posiadanej ziemi
Status uchodźcy