uchylający przyszedł na wywiad i nie dostał decyzji
uchylający przyszedł na wywiad i nie dostał decyzji
Wystawiłam decyzję, że dłużnik jest uchylający. Dłużnik się zgłosił na wywiad, bo był za granicą i mówi, że jeszcze nie otrzymał tej decyzji (fakt nie mam zwrotki). Co mogę zrobić? Facet jest kierowcą zawodowym, jak zabiorę mu prawko to dalej nie będzie płacił bo z czego.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: uchylający przyszedł na wywiad i nie dostał decyzji
szybko robisz wywiad, dłużnik odwołuje się od decyzji
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Czyli data wywiadu wcześniejsza niż data na zwrotce z odebrania decyzji? I później jego dowołanie, że jednak się zgłosił na wywiad? I wtedy uchylam, że bezprzedmiotowa ze 132 kpa? Tylko odwołanie do OPS czy SKO- bo już nie wiem.
no pewnie, ze do SKO - dzięki ELMER
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR
- Kontakt:
A ja mam taką sytuację, została wydana decyzja o uchylającym się( chociaż chyba nie powinna być, bo się zgłosił na wywiad, ale nie dostarczył dokumentów (prawko, dowód itp) w terminie w którym się zobowiazał, decyzja jest już uprawomocniona , nieodebrał- było podwójne awizo, no i teraz powinnam wystąpić o zatrzymanie prawko, czy jeśli przyszedł by teraz znowu na wywiad i dostarczył te brakujące dokumenty, to mogłabym uchylić decyzję o uchylającym? dodam, że do tej pory poprzedniczka prowadziła tą sprawę.
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."
Milton Friedman
Milton Friedman
Oprócz uchylający przyszedł na wywiad i nie dostał decyzji - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
czy to sa nienaleznie pobrane świadczenia
czy u was tez komornicy wypłacają różnicę?
zgon dłuznika
odliczenie od podatku kwoty na mał. dziecko
egzekucja skuteczna
Kontynuacjia nauki
Dłużnik zmarł co robicie z Fa wypłacanym dorosłemu synowi?
zatrzymanie prawa jazdy
proszę o pomoc
TW
wniosek o udostępnienie danych do UG
alimenty od obojga rodziców
Szkoła - os. pełnoletnia
Nemezis - poważny problem
hehe to już paranoja...
jaie dokumenty