uchylajacy sie co zrobic ponownnie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 21 mar 2018, 18:00

dłużnik nie przyszedł na wywiad, wydana decyzja za uchylającego się. Później przyszedł, odebrałam oświadczenie i przeprowadziłam wywiad. okazało się że nie jest zarejestrowany w PUP. Został zobowiązany, nie zarejestrował się w terminie.

Czy ponownie muszę wszcząć postępowanie i wydać decyzje za uchylającego się? W art. 5 a jest zapis ze po otrzymaniu kolejnego wniosku i wezwaniu na wywiad jakby się nie stawił to wtedy nie podejmuje dalszych czynności a tutaj jest inna sytuacja.
ewa24
Referent
Od: 27 wrz 2011, 10:04
Zajmuję się:

Napisano: 23 mar 2018, 14:49

Ustawa dokładnie określa co zrobić w momencie gdy dłużnik odmówi zarejestrowania się w PUP. Postępujesz zgodnie z ustawą a więc wszczęcie
M&M123
Stażysta
Od: 13 kwie 2017, 13:37
Zajmuję się: FA

Napisano: 23 mar 2018, 14:59

Tak podepnę się z pytaniem z nieco innym pytaniem. Była wydana decyzja o uchylaniu się DA, zostało wszczęte postępowanie z art. 209 KK, które zostało umorzone. Prawo jazdy zostało zatrzymane. Czy w sytuacji gdy dłużnik w nowym okresie znowu nie stawił się na wywiad mam wystawiać nową decyzje o uznaniu za uchylającego się (abym mógł złożyć kolejny wniosek do prokuratury) czy nie robię nic bo poprzednia dec. o uchylaniu się pozostaje w mocy?
MadJack
Awatar użytkownika
Referent
Od: 26 lip 2017, 9:29
Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW

Napisano: 26 mar 2018, 10:15

nie wydaje się decyzji a co za tym idzie również nie kieruje się wniosku do prokuratury. Jedynie info do komornika i OWW o podjętych działaniach.
Aniorka
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 19 sty 2017, 9:51
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, świadczenie wychowawcze, fundusz alimentacyjny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x