wniosek o podjecie dzialan wobec dluznika alimentacyjnego - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 22 mar 2018, 14:43

witam,
w 2014r. wydano decyzję uznającą dłużnika alimentacyjnego za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych, następnie wystąpiłam o zabranie prawka i ściganie do prokuratury. Starosta zabrał mu prawo jazdy i od tej decyzji dłużnik się odwołał bo ze strachu spłacił cale zadłużenie, wiec uchylono decyzję odnośnie zabrania prawa jazdy.
Teraz dostałam nowy wniosek o podjecie działań wobec owego dłużnika, nie wstawił się na wywiad. Czy teraz mogę na nowo rozpoczynać całą procedurę uznającą za uchylającego czy też zastosować art. 5a bo już miał w 2014r wydawaną decyzję.??
sylwia500
Stażysta
Od: 15 mar 2017, 11:19
Zajmuję się: ŚR/FA/DM/DE/SW

Napisano: 26 mar 2018, 10:22

No i właśnie na tym przykładzie, według mnie powinno się uchylać decyzję o uznaniu za uchylającego się, jeśli utracił status dłużnika alimentacyjnego. Teraz skoro tamta decyzja jest w mocy to nie można wydać kolejnej, a co za tym idzie zgodnie z ustawą nie kieruje się wniosku do prokuratury ani o zatrzymanie prawo jazdy.
Aniorka
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 19 sty 2017, 9:51
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, świadczenie wychowawcze, fundusz alimentacyjny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x