uchylanie sie od podjęcia pracy interwencyjnej
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
uchylanie sie od podjęcia pracy interwencyjnej
Od lat organizowane są w moim KISie prace interwencyjne.Jak zapewnie wiecie znajdzie sie paru gigantów,którzy nie pójdą do pracy mimo,że zgłaszają swoją chęć u pracownika socjalnego podjęcia zatrudnienia.Wtedy najczęściej wychodzą choroby i pojawiają się zaświadczenia od lekarza medycyny pracy z przeciwskazaniem podjęcia takowej pracy.
Mam w związku z tym pytanie.Odpuszczacie sobie tą osobę czy wszczynacie jakąś inna procedurę,żeby taki bezrobotny nie miał podstaw do otrzymania zasiłku z tyt.bezrobotnych bądź najlepszym rozwiązaniem byłoby wyłączenie z ewidencji osób bezrobotnych w PUP,ale to raczej niemozliwe w momencie posiadania zaświadczenia od lekarza medycyny pracy.Poradzcie!!
Mam w związku z tym pytanie.Odpuszczacie sobie tą osobę czy wszczynacie jakąś inna procedurę,żeby taki bezrobotny nie miał podstaw do otrzymania zasiłku z tyt.bezrobotnych bądź najlepszym rozwiązaniem byłoby wyłączenie z ewidencji osób bezrobotnych w PUP,ale to raczej niemozliwe w momencie posiadania zaświadczenia od lekarza medycyny pracy.Poradzcie!!
Kasia
Re: uchylanie sie od podjęcia pracy interwencyjnej
Jeżeli lekarz przemysłowy wystawi zaświadczenie, ze ten jest niezdolny do pracy to biezecie następną i tyle. na pewno najdziecie ossoby, które chętnie podejmą się tych prac. Pozdrawiam. U nas mamay 4 razy więcej chętnych niż jest miejsc.
Jeżeli lekarz przemysłowy wystawi zaświadczenie, ze ten jest niezdolny do pracy to bierzecie następną i tyle. na pewno najdziecie ossoby, które chętnie podejmą się tych prac. Pozdrawiam. U nas mamay 4 razy więcej chętnych niż jest miejsc.
Jeżeli lekarz przemysłowy wystawi zaświadczenie, ze ten jest niezdolny do pracy to bierzecie następną i tyle. na pewno najdziecie ossoby, które chętnie podejmą się tych prac. Pozdrawiam. U nas mamay 4 razy więcej chętnych niż jest miejsc.
Gdy wydaje mi się, ze klient udaje chorego w takim przypadku czasami dzwonię do lekarza, aby zapytac sie o stan zdrowia klienta. Czasami taki lekarz, który notorycznie przedłuża zaświadczenia lekarskie o niezdolności do pracy klienta, dłużej nie chce wydawać takiego zaświadczenia klientowi.
Traktujecie podopiecznych nieludzko.Skąd pomysl dzwonienia do lekarza.To chore zachowanie,niegodne pracownika socjalnego.każdy mierzy swojąmiarą
Nie jest to takie skomplikowane. Wydaje mi się, że że należy ustalić dlaczego osoba uchyla się od podjęcia zatrudnienia. Nie można kwestionować zaswiadczenia lekarza medycyny pracy. W związku z tym z prawnego punktu widzenia osoba ta, w pewnym sensie ma powód, dla którego może odmówić przyjęcia zatrudnienia. próbowalbym odpowiedzieć na pytanie : jaką pracę, i czy wogóle osoba ta zdolna jest do pracy. Inna sprawa to, kiedy osoba nie może, a inna kiedy osoba nie chce pracować.
Chcę się podzielić z wami moim doświadczeniem. mnie też wielokrotnie nie chce się iść do pracy.
Apeluję o ludzkie traktowanie takich osób, które z różnych powodów uchylają się od podjęcia zatrudnienia
Apeluję o ludzkie traktowanie takich osób, które z różnych powodów uchylają się od podjęcia zatrudnienia
Słuszna interpretacja i dzielę sie tym samym. Ponadto, zapomina sie także o prawach człowieka zawartych w Konstytucji...nikt nie może być zmueszony do pracy przymusowej. Zatem przestrzegajmy jej bo wkoncu trafi osa na kamien i naprawdę będzie żle.
Słuszna interpretacja i dzielę sie tym samym. Ponadto, zapomina sie także o prawach człowieka zawartych w Konstytucji...nikt nie może być zmuszony do pracy przymusowej. Zatem przestrzegajmy jej bo w koncu trafi \" \"osa na kamien \"\" i naprawdę będzie żle.
Oprócz uchylanie sie od podjęcia pracy interwencyjnej - Kluby Integracji Społecznej, Spółdzielnie Socjalne przeczytaj również:
KIS
ustna forma
środki UE dla organizacji pozarządowych
LINK
Mieszkanie dla więznia
Szukam Pracy
Kapitał Ludzki - kontrakt socjalny
Jak utworzyć KIS
kto chce stworzyć KIS??
programy realizowane w KIS