witam otrzymałam 15 maja pieniądze od komornika 23 maja wydam decyzję uchylająca FA od kwietnia,czy powinnam odesłać pieniądze do komornika, żeby wypłacił wierzycielce?
wówczas wierzycielka jest stratna za m-c maj i kwiecień bo tych miesięcy komornik jej nie wyrówna i babka ma do mnie pretensje że skoro uchylam jej od kwietnia to te pieniążki powinna otrzymać ona. Ustawa mówi że po zaprzestaniu wypłaty komornik najpierw przekazuje wierzycielce do wysokości zasądzonych alimentów a potem nam, co więc należy rozumieć przez zaprzestanie wypłaty? czy dopiero decyzja uchylająca powoduje zaprzestanie wypłaty? na dzień 15 maj mam wiedzę że jej już się nie nalezy FA od kwietnia tylko w związku z toczącym postępowaniem mogę wydac decyzję dopiero jutro
zadłużenie z FA jest nadal, tylko zastanawiam się czy tych pieniążków nie powinnam odesłać do komornika skoro wiem że jutro będzie decyzja uchylająca FA od kwietnia
A skąd ta pewność że wierzycielka nie dostanie za miesiąc kwiecień i maj wyegzekwowanych przez komornika alimentów? Te kwoty które dostałaś od komornika 15 maja to przecież na zaległe poszły.