uchylenie decyzji przez sko
uchylenie decyzji przez sko
wniosek z IX 2016 r, decyzja o odmowie przyznania dodatku ze względu na rażącą dysproporcje z XI 2016 r., decyzja sko o uchyleniu decyzji i przekazaniu sprawy do ponownego rozpatrzenia ze I 2017 r. I teraz pytanie, rozpatrujemy wniosek o przyznanie dodatku mieszkaniowego od nowa, badamy sytuację dochodową za 3 poprzednie miesiące (czyli VI-VIII) Pytanie,czy badamy sytuację majątkową i wszystko to, co się wydarzyło na bieżąco, czy tylko na dzień składania wniosku, czyli na IX 2016 r. Chodzi mi o to, że sytuacja majątkowa zmieniła się znacząco po IX 2016 r. (na korzyść strony), więc argumenty jakie bym chciała przytoczyć (m.in. zakup kolejnego mieszkania) są bardzo ważne. Ale czy mam prawo np. badać, czy opłacali rachunki itd. w okresie po IX 2016 r.?
Re: uchylenie decyzji przez sko
Myślę, że SKO nie powinno tych faktów ignorować, jeśli zdecydujesz ponownie odmówić przyznania dodatku> Skupiłabym się raczej na fakcie zakupu mieszkania, bez wgłębiania się w sprawę opłacania rachunków.
-
- VIP
- Zajmuję się:
Re: uchylenie decyzji przez sko
Analizę prowadzić na dzień złożenia wniosku. Wydarzenia późniejsze z zasady nie mają znaczenia, no chyba że jako dowód, że coś wcześniejsze okazało się potem trafione lub nie.
Oprócz uchylenie decyzji przez sko - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
1 kWh
Fundusz remontowy we wspólnocie mieszkaniowej.
zaleglosci
porównanie do stawki gminnej pilne
członek rodziny zmarła co z dochodem
oświadczenia
dodatki mieszkaniowe
wywiad - papiery wartościowe, czy to dochód?
podstawa zerknijcie
Porównujemy do stawki gminnej tylko czynsz czy też inne wyda
Akt notarialny, darowizna
czy to napewno liczyć jako dochód
dodatki do renty rodzinnej - czego nie wliczać ?
stawka gminna a czynsz
szkolenie TORUŃ
darowizna mieszkania