Uchylenie decyzji SKO - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 12 lip 2016, 12:31

U nas uwaliło bo daliśmy odmowę Osoba pracuje w tym samym zakładzie dwa lata a od kwietnia tego roku ma aneks do umowy z z całego etatu na 1/2 ten sam zakład pracy nie uznaliśmy utraty dochodu więc SKO dało nam do ponownego rozpatrzenia twierdząc,ze to jest to utrata i od nowa wezwania chociaz nie wiem co jeszcze mogę żądać.
Iza1

Napisano: 12 lip 2016, 12:53

Aha nie to spoko widać że Ministerstwo swoje a SKO swoje...a my niewiadomo co robić..
zuzka

Napisano: 12 lip 2016, 13:11

Cóż, trzeba zrobić to co chcą, pozbierać dochody za inny miesiąc, a decyzje wydać taką samą tak jak pisał Tom., my trzymamy się ustawy, a nie tego, że wtedy miał niższe dochody.
"Powstawaj nieustanie, aż owce przemienią się w lwy."
zTommyz
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 16 mar 2016, 9:06
Zajmuję się:

Napisano: 12 lip 2016, 13:23

to jeszcze mam tylko pytanie czy piszę wezwanie w trybie art. 19 naszej ustawy o uzupełnienie wniosku o te dokumenty i daje 14 dni na to pod rygorem pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia czy jak??podpowiedzcie jeszcze to
zuzka

Napisano: 13 lip 2016, 7:41

Podpowiecie jeszcze ładnie proszę post wyżej :oops:
zuzka

Napisano: 13 lip 2016, 7:45

Samorząd to czarna magia widzę co dla niektórych...

Wezwanie na podst ustawy o 500+ i dodatkowo na podstawie decyzji SKO (jeśli zawarli w niej, że jakiś dokumentów brakuje), 14-dniowy termin uzupełnienia i tyle.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 13 lip 2016, 8:33

Oj tam oj tam Voodoo to moje pierwsze odwołanie i chce wszystko zrobić ok a i w świadczeniach pracuje od kwietnia więc wolę się upewnić że dobrze robię :) dziękuje wszystkim za wskazówki
zuzka

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem