Witam. mam decyzje zmieniająca do stałego. Musze wydać nowa decyzje w związku ze zmiana kryteriów. Uchylam decyzję zmieniającą. A co z decyzja pierwotną. I jeszcze jedno czy udało wam się w jednej decyzji uchylić i przyznać nowa decyzję?
Dość pilne.
uchylenie decyzji zmieniającej stały
Re: uchylenie decyzji zmieniającej stały
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Przyznano zasiłek stały, później decyzja była zmieniana (w części dot. wysokości, formy płatności, itp.). Teraz znowu trzeba zmienić decyzję w związku z nowymi kryteriami. Zmieniamy decyzję przyznającą z późniejszymi zmianami bez uchylania czegokolwiek.
Ale decyzji zmieniającej nie można zmienić.
Ale nie zmieniasz zmiany. Zmieniasz po raz kolejny pierwotną.
Też jestem zdania że zmieniamy decyzję pierwotną.
Ja robię taki zapis "zmieniam decyzję /nr pierwotnej/ ostatnio zmienianą decyzją /nr ostatniej zmieniającej/
Ja proponuję wykorzystać zmianę przepisów prawa i uchylić decyzję która była już kilkakrotnie zmieniana i od 1.10.2015 przyznać nową decyzją zasiłek stały
Ja robię taki zapis "zmieniam decyzję /nr pierwotnej/ ostatnio zmienianą decyzją /nr ostatniej zmieniającej/
Ja proponuję wykorzystać zmianę przepisów prawa i uchylić decyzję która była już kilkakrotnie zmieniana i od 1.10.2015 przyznać nową decyzją zasiłek stały
Oprócz uchylenie decyzji zmieniającej stały - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
DOPALACZE - gdzie szukać pomocy?
przeliczenie zasiłku stałego na dni
zasadność niebieskiej karty
raty zasilek staly
Córka płaci rachunki. Czy wliczamy do dochodu?
stały po zmienie kryterium
błędy w sprawozdaniu dożywianie
wyrównanie świadczeń
mały bajzel
zapytanie
koszt usług opiekuńczych w waszych ośrodkach
plan pomocy
Czy nowe wywiady aktualizacyjne ??
specjalistyczne usługi opiekuńcze
Czy dobrze zrobię?
podstawa prawna