Uchylenie FA - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 16 maja 2016, 11:32

Mam pytanko. Musze uchylić decyzję FA, bo egekucja stała sie skuteczna ( pismo od komornika) musze zrobic wszczęcie żeby poinformować stronę tak? czy zatem mogę wstrzymać wypłate zgodnie z art.152 ust. 1 kpa, żeby nie wyszły nienaleznie pobrane ? bo za 4 dnia mamy wypłatę;/
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Napisano: 16 maja 2016, 13:42

poczatkujaca_91 pisze:Mam pytanko. Musze uchylić decyzję FA, bo egekucja stała sie skuteczna ( pismo od komornika) musze zrobic wszczęcie żeby poinformować stronę tak? czy zatem mogę wstrzymać wypłate zgodnie z art.152 ust. 1 kpa, żeby nie wyszły nienaleznie pobrane ? bo za 4 dnia mamy wypłatę;/
KOMORNIK NAPISAŁ ŻE EGZEKUCJA OD MAJA CZY KWIETNIA JEST BEZSKUTECZNA?JESLI OD MAJA TO WSTRZYMUJESZ WYPŁATĘ, JEŚLI OD KWIETNIA TO MA BABKA NIENALEŻNE
MOPSA

Napisano: 16 maja 2016, 14:10

w wkietniu ostatnie spłaty, i komornik napisał, że wnioskuje o wstrzymanie od maja, tylko chodzi mi o to , czy musze robić wszczęcie i czy mogę wstrzymać, przed wydaniem decyzji, jeśli tak to co w podstawie prawnej podać
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Napisano: 16 maja 2016, 15:29

poczatkujaca_91 pisze:w wkietniu ostatnie spłaty, i komornik napisał, że wnioskuje o wstrzymanie od maja, tylko chodzi mi o to , czy musze robić wszczęcie i czy mogę wstrzymać, przed wydaniem decyzji, jeśli tak to co w podstawie prawnej podać
my wstrzymujemy wypłate w komputerze i od razu piszemy dec w sprawie uchylania swiadczeń.....z uwagi na fakt, iz egz. stała sie skuteczna świadczenia dla os. uprawnionej nie przysługuja od miesiąca maja 2016r.( o tym mówi art2. pkt2)
mopsa

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x