bzdura, uchyla sie wszytskie na jednej decyzji tzn. uchylam dec ..... zmieniona dec......., w obiegu prawnym jest druga dec ktora zmienila pierwsza , Boze kogo tam w tych GOPSach zatrudniajaIks pisze:Zawsze pierwotną. Jeśli wydajesz zmieniającą to po to żeby zmodyfikować pierwotną. Ta zmieniająca sama w sobie nie ustala prawa do żadnych świadczeń, tylko modyfikuje w odpowiedni sposób treść pierwotnej przyznającej
Specjalnie nic.karaoke pisze:uchyliłam jedną i drugą solo i co teraz
a ty to czasami kontroluejsz to co piszesz ??Iks pisze:Zawsze pierwotną. Jeśli wydajesz zmieniającą to po to żeby zmodyfikować pierwotną. Ta zmieniająca sama w sobie nie ustala prawa do żadnych świadczeń, tylko modyfikuje w odpowiedni sposób treść pierwotnej przyznającej
ty odpisujeszwiosna 2015 pisze: Którą decyzje uchylacie tą zmienioną czy tą zmienianą, jeśli była wydana decyzja a po jakimś czasie zmieniona.
no jak pierwotna ??jak pierwotna wlasnie zostala zmieniona , masakra tylko ludziom burdel w glowach robisz na tym forum, kazdy twoj wpis to stek bzdurIks pisze:Zawsze pierwotną.
A ja ci palko próbuje wytłumaczyć ze pisanie ze uchyla sie decyzje zawsze pierwotna jest błędne bo uchyla sie decyzje pierwotna zmieniona decyzja ..... Idź chłopie rzuć to robotę bo tylko ty i swiadczeniobiorcy sie męczycieIks pisze:No bo pierwotną zawsze. Nie wiem jak napisać inaczej, że zawsze się uchyla pierwotną. Choćbyś gamoniu tą pierwotną decyzję zmieniła pięć razy to zawsze uchylisz właśnie ją. To, że decyzja została zmieniona nie zmienia faktu, że jest pierwotna. Przykład:
Decyzja nr 1 - przyznająca świadczenie (pierwotna)
Decyzja nr 2 - zmieniająca np. czasookres przyznania
Decyzja nr 3 - zmieniająca np. kwotę
Decyzja nr 4 - zmieniająca np. sposób wypłaty czy cokolwiek
Nawet po wydaniu kilku zmieniających nie zmienił się numer tej pierwszej ani data jej wydania. Pierwotna zawsze będzie miała numer 1 i to zawsze ona będzie ustalała prawo do świadczenia. Inaczej się nie da. Każda decyzja zmieniająca modyfikuje tylko treść tej pierwszej (z numerem 1), nie ustala osobno prawa do żadnego świadczenia.
Którą Ty uchylisz? (i czy uchylenie którejś ze zmieniających cokolwiek zmieni?)
Wiem, że tego nie rozumiesz, bo to jest generalnie dosyć skomplikowane, ale poczytaj - z czasem będzie łatwiej.
Przecież to to samo. Uchylasz zawsze pierwotną, sam to napisałeś wyżej.gościu pisze:pisanie ze uchyla sie decyzje zawsze pierwotna jest błędne bo uchyla sie decyzje pierwotna zmieniona decyzja