babka zawiesiła działalności w związku z opieka nad dzieckiem - teraz ma zasiłek macierzyński- czy liczyć dochód za pierwszy miesiąc działalności c( czyli styczeń 2015) czy pierwszy miesiąc zasiłku macieerzyńskiego
a ja nie wiem czy ta pani naprawde zawiesila dzialalnosc w tym trybie,zeby byla utrata:) jesli dostaje macierzynski to chyba jest na zwolnieniu a nie ma zawieszona dzialalnosc...ale sie nie znam, moze mimo zawieszenia moze dostawac macierzynski...
racja, trzeba sprawdzić w CEIDG czy działalność jest zawieszona, niestety tam nie jest napisane z jakiego powodu, więc moze w ZUS jest takie zgłoszenie, ze akurat z tego powodu, bo tylko ten powód upoważnia do utraty.
Z tego co wiem, to mozna zawiesić działalność i pobierać zasiłek, tylko nie wiem czy mozna zawiesic dzialalnosc z tego powodu i jednocześnie pobierac macierzynski.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
zawiesiła właśnie w tym szczególnym trybie- więc utrata niby jest ale uzysk?napisane jest że po utracie ztrudnienia robimy uzysk- czy zawieszenie w tym przypadku to utrata zatrudnienia?