zawieszenie działalności -opieka nad dzieckiem - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 30 cze 2015, 9:30

babka zawiesiła działalności w związku z opieka nad dzieckiem - teraz ma zasiłek macierzyński- czy liczyć dochód za pierwszy miesiąc działalności c( czyli styczeń 2015) czy pierwszy miesiąc zasiłku macieerzyńskiego
abc

Napisano: 30 cze 2015, 9:32

ja bym brala z dzialalnosci
osa

Napisano: 30 cze 2015, 10:06

utrata działalności
uzyskanie z macierzyńskiego
~o~

Napisano: 30 cze 2015, 10:29

utrata dochodów z działalności art. 3 pkt 23f
uzysk? który art?
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 30 cze 2015, 10:33

Pocahontas...masz rację :D .... w tym przypadku nie będzie uzyskania z macierzyńskiego

Rutyna, rutyna :( ..... chyba czas na urlop......a tu jeszcze sprawozdania... :(
~o~

Napisano: 30 cze 2015, 10:44

a ja nie wiem czy ta pani naprawde zawiesila dzialalnosc w tym trybie,zeby byla utrata:) jesli dostaje macierzynski to chyba jest na zwolnieniu a nie ma zawieszona dzialalnosc...ale sie nie znam, moze mimo zawieszenia moze dostawac macierzynski...
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 30 cze 2015, 11:50

racja, trzeba sprawdzić w CEIDG czy działalność jest zawieszona, niestety tam nie jest napisane z jakiego powodu, więc moze w ZUS jest takie zgłoszenie, ze akurat z tego powodu, bo tylko ten powód upoważnia do utraty.
Z tego co wiem, to mozna zawiesić działalność i pobierać zasiłek, tylko nie wiem czy mozna zawiesic dzialalnosc z tego powodu i jednocześnie pobierac macierzynski.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 30 cze 2015, 13:54

zawiesiła właśnie w tym szczególnym trybie- więc utrata niby jest ale uzysk?napisane jest że po utracie ztrudnienia robimy uzysk- czy zawieszenie w tym przypadku to utrata zatrudnienia?
abc

Napisano: 01 lip 2015, 10:20

czy ktoś robi w tym przypadku uzysk z macierzyńskiego ? (działalność zawieszona w związku z opieką nad dzieckiem)
mops2

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x