uchylenie obowiazku alimentacyjnego
uchylenie obowiazku alimentacyjnego
sąd uchylil obowiazek alimentacyjny ojca wobec syna od dnia 2008-05-01. Wyrok wydał w grudniu 2008r.
Chłopak pobrał zaliczke w okresie 2008-05-01 do 2008-09-30 bo mu przyslugiwala ( wyrok bezskutecznosć itd.). rozumiem że to nie jest nienalezna no bo na czas pobieranai zaliczki wszystko bylo oki. Tylko co teraz z naleznościa dłuznika za ten okres z tytułu tej wypłaconej zaliczki?? Ma toto zwracac tak jak reszte czy co z tym zrobic???
Chłopak pobrał zaliczke w okresie 2008-05-01 do 2008-09-30 bo mu przyslugiwala ( wyrok bezskutecznosć itd.). rozumiem że to nie jest nienalezna no bo na czas pobieranai zaliczki wszystko bylo oki. Tylko co teraz z naleznościa dłuznika za ten okres z tytułu tej wypłaconej zaliczki?? Ma toto zwracac tak jak reszte czy co z tym zrobic???
Re: uchylenie obowiazku alimentacyjnego
a dlaczego uchylił- pewnie synek zaprzestał nauki w szkole - do zwrotu od maja 2008 chyba ,ze Sąd zwolnił synalka i nie musi oddawać -ale to musi byc zapisane w wyroku jeżeli takiego zapisu nie ma to niestety wznawiasz postepowanie i odmawiasz przyznania zaliczki w tym okresie a pózniej decyzję o zwrocie nienaleznie pobranych swiadczeniach- synalek musiał wiedzieć co sie kręci przciez dostał zawiadomienie z Sądu o posiedzeniu
przyczyn zwolnienia nie ma napisalam do sadu z prosba o uzasadnienie. Dostalam odpowiedz ze nie bylo robione uzasadnienie do wyroku. Uczyl sie i nadal sie uczy.
tylko co teraz z należnościa dłuznika za ten okres??
tylko co teraz z należnościa dłuznika za ten okres??
a to już sprawa Komornika - zrób rozliczenie zaliczki i przeslij do Komornika
bedą wisiały w powietrzu aż nasi parlamentarzyści uregulują prawnie zapisy w ustawie- niestety
do ~xxx
powołując się na art.29 ust 3 - jak nic nie zwraca? przecież tu chodzi o św. z FA a nie zaliczki. Zaliczkę powinna zwrócić
powołując się na art.29 ust 3 - jak nic nie zwraca? przecież tu chodzi o św. z FA a nie zaliczki. Zaliczkę powinna zwrócić
mam podobną sytuację tylko, że u mnie wierzycielka nie pinformowała organu o uchyleniu obowiązku alimentecyjnego, więc ja chyba robię uchylenie w tej części decyzji, po 14 dniach nienaleznie pobrane? a może ma ktoś taką decyzję to bym była dozgonnie wdzięczna.
mam podobną sytuację tylko, że u mnie wierzycielka nie pinformowała organu o uchyleniu obowiązku alimentecyjnego, więc ja chyba robię uchylenie w tej części decyzji, po 14 dniach nienaleznie pobrane? a może ma ktoś taką decyzję to bym była dozgonnie wdzięczna.
Oprócz uchylenie obowiazku alimentacyjnego - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
postępowanie w zaliczce alimentacyjnej
CO Z ZALICZKĄ??
szkolenie 30 czerwca 2009 Warszawa
news z ostatniej chwili
umorzenie długu dłużnikowi z tyt zaliczki
WYROK TRYB. KONSTYTUCYJNEGO
pomocy
ninaleznie pobrana zaliczka
umorzenie zaliczki
WYWIAD ALIMENTACYJNY
decyzja o nienależnie pobranej zaliczce
Pomóżcie
wniosek o umorzenie złożony do OWW
POMOCY!Decyzja o umorzeniu długu dłużnika alimentacyjnego.
szkolenie 29 maja 2009 Gdańsk
odzyskanie zaliczki alimentacyjnej