uchylenie SZO -brak opieki, czy musi być wywiad? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 27 mar 2018, 13:17

pod koniec lutego 2018r. otrzymałam informację pisemną od pracownika socjalnego,iz osoba opiekująca się nie wywiązuje się ze sprawowania opieki gdyż wyjechała do innego miasta z zamiarem podjęcia pracy,
pracownika socjalnego poinformowała o tym fakcie sama osoba niepełnosprawną gdyz jest klientem OPS i została pozostawiona bez opieki,
zostało wszczęte z urzędu postępowanie w tej sprawie,niestety opiekun nie odebrał zawiadomienia, zostało dwukrotnie awizowane czyli traktujemy jako doręczone,

czy to mi wystarczy żeby uchylić decyzję czy powinnam dodatkowo wystąpić o wywiad do tego samego pracownika socjalnego który napisał mi tę w/w informację ????

ostatni wywiad w którym potwierdzono opiekę był w listopadzie, czyli następny powinien być w maju
blanco2017
Referent
Od: 07 mar 2017, 15:50
Zajmuję się: Referent SR i FA

Napisano: 27 mar 2018, 13:27

Wywiad co do zasady przeprowadza sie po upływie 6 miesięcy......ale również w każdej sytuacji jeżeli zaistnieją jakiekolwiek wątpliwości dotyczące sprawowania opieki.
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 27 mar 2018, 13:40

~o~ pisze:Wywiad co do zasady przeprowadza sie po upływie 6 miesięcy......ale również w każdej sytuacji jeżeli zaistnieją jakiekolwiek wątpliwości dotyczące sprawowania opieki.
to ,że w każdej sytuacji to jest zapis do świadczenia pielęgnacyjnego i o SZO nie ma tam mowy dlatego się zastanawiam czy wysyłac jeszcze na ten wywiad czy informacja i brak odzewu to wystarczająca podstawa do uchylenia
blanco2017
Referent
Od: 07 mar 2017, 15:50
Zajmuję się: Referent SR i FA

Napisano: 27 mar 2018, 13:43

art. 23 ust. 4f

Aktualizację wywiadu, o którym mowa w ust. 4e, przeprowadza się po upływie 6 miesięcy, jeżeli do końca okresu, na który ustalone zostało prawo do specjalnego zasiłku opiekuńczego, pozostało więcej niż 3 miesiące, oraz w każdej sytuacji, gdy zaistnieją wątpliwości co do sprawowania opieki, o której mowa w art. 16a ust. 1.
jollaa
Starszy referent
Od: 27 mar 2017, 12:36
Zajmuję się: SR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x