Mam problem i nie wiem kogo się poradzić, mam nadzieję, że ktoś udzieli mi pomocy.
Otóż nie mam pojęcia co mam dalej zrobić z dzieckiem, które nie spełnia obowiązku szkolnego.
Dyrektor wystąpił z wnioskiem o wszczęcie egzekucji administracyjnej.
Ja natomiast wystawiłem postanowienie o nałożeniu grzywny w celu przymuszenia. Po wystawieniu tego postanowienia nie otrzymałem wpłaty tej grzywny. Następnie wystawiłem ostateczne wezwanie do zapłaty oraz do wykonania obowiązku szkolnego. I dalej cisza ze strony rodziców nieuczącego się dziecka.
Proszę Was o poradę bo naprawdę nie wiem co mam dalej z tym zrobić? Nie wiem czy wysyłać to do komornika skarbowego wystawiając tytuł wykonawczy? (TYT-2 Czteropozycyjny stosowany w egzek. należności pieniężnych ?). Poradźcie coś!
Pozdrawiam Was!
Uczeń niespełniający obowiązku szkolnego! HELP!
Re: Uczeń niespełniający obowiązku szkolnego! HELP!
współczuje. nie mam pojęcia co bym zrobiła...
No szkoda 
Ktoś inny może jest na tyle mądry aby mnie naprowadzić. ;/

Ktoś inny może jest na tyle mądry aby mnie naprowadzić. ;/
ja bym się bardziej skupiła na tym,żeby to dziecko wróciło do szkoły
zawiadomiła sąd rodzinny
nie ma co straszyć karami finansowymi rodziców, którzy prawdopodobnie klepią biedę i nie będą mieli z czego zapłacić
zawiadomiła sąd rodzinny
nie ma co straszyć karami finansowymi rodziców, którzy prawdopodobnie klepią biedę i nie będą mieli z czego zapłacić
do xyz, co to znaczy nie ma co straszyć rodziców karami finansowymi? nawet ustawa daje mozliwośc nalicznia kar !!! znasz lepszy sposób przymuszenia ucznia?
Miałam takie przypadki. Jeżeli grzywna nie została zapłacona, nie wysyła się już żadnych upomnień tylko egzekucja należności pieniężnych i tytuł do komornika. Tytuł jednopozycyjny - tylko, że coś się zmienia w egzekucji, trzeba to sprawdzić od kiedy wchodzą nowe przepisy.
no właśnie widzisz co z tego skoro kara finansowa nie zrobiła wrażenia na rodzicach ucznia
prawdopodobnie komornik nie będzie miał z czego ściągnąć należności, a uczeń jak nie chodził do szkoły tak nie chodzi
co jest ważniejsze? skuteczna egzekucja długu przez komornika,czy to żeby dzieciak wrócił do szkoły?
prawdopodobnie komornik nie będzie miał z czego ściągnąć należności, a uczeń jak nie chodził do szkoły tak nie chodzi
co jest ważniejsze? skuteczna egzekucja długu przez komornika,czy to żeby dzieciak wrócił do szkoły?
Oprócz Uczeń niespełniający obowiązku szkolnego! HELP! - Stypendia przeczytaj również:
małżeństwo
Pracownik młodociany a stypendium szkolne
14
Problem z dec. zmieniającą
Faktury - czy muszą być?
dlaczego tyle par a nie tyle???
zasiłek szkolny - kryterium dochodowe
dzieci zabrane do domu dziecka
zakup piły motorowej
14
laptop
stypendia bez rozliczeń