uczeń SOSz-W

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
Iwona1234565

uczeń SOSz-W

Post autor: Iwona1234565 »

Witam,
mam wątpliwość i proszę o pomoc, jak wy to robicie...
Mam ucznia który złożył wniosek o styp. szkolne jest pełnoletni ma 20 lat, chodzi do Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego szkoła zawodowa kl 2. Czy mu przysługuje stypendium szkolne? Bo już mam takie wątpliwości że raczej nie, że te dzieci dostają tylko do obowiązku nauki w szkole czyli do 18 lat a pozostali do 24 lat.
jaja

Re: uczeń SOSz-W

Post autor: jaja »

tez mam osobe w SOSW i przysluguje mu stypendium.
księżna

Post autor: księżna »

Witam.
Ja mam nawet takich kilka stypendystów z OSW i również jak moja poprzedniczka doje im stypendium.
Pozdrawiam,miłego dnia
misiek2013

Post autor: misiek2013 »

Witam. Właśnie przed chwilą odebrałam tel. od Dyrektorki Ośrodka SOSW z pretensjami, ponieważ mam taki sam przypadek i uprzedziłam matkę, że mam wątpliwości czy jej dziecku się należy bo ma 20 lat i uczy się w SOSW w kl. 2 szkoły ponadgimnazjalnej. Twierdzi, że należy się bo inne gminy dają, więc ten mój też powinien dostać, ale boję się. Tylko że jak nie przyznam to pewnie matka pouczona przez dyrektorkę odwoła się, więc pewnie przyznam skoro wszyscy dają. Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ