Udostępnienie danych do SIO.Podajecie?
Udostępnienie danych do SIO.Podajecie?
Witajcie, mam wątpliwość czy dane o które poproszono mnie do SIO powinny być udostępnione - rodzice stypendystów wyrażali zgodę tylko na przetwarzanie danych osobowych tylko dla potrzeb stypendium szkolnego. Czy ktoś miał już taki problem albo wątpliwości?nie wiem co robić
Re: Udostępnienie danych do SIO.Podajecie?
o jakie dane Ciebie poproszono?
jeśli tylko o liczbę uczniów korzystających ze stypendium z podziałem na typy szkół,to nie masz się czego bać
innych danych do SIO nie potrzeba
jeśli tylko o liczbę uczniów korzystających ze stypendium z podziałem na typy szkół,to nie masz się czego bać
innych danych do SIO nie potrzeba
mam podać imię nazwisko , szkoła, nr PESEL - podobno to jakaś nowość w SIO która dopiero weszła!
Liczbe uczniów z podziałem na typy szkół podaje dwa razy do roku do SIO.
Liczbe uczniów z podziałem na typy szkół podaje dwa razy do roku do SIO.
póki co do mnie z takim wnioskiem nikt nie wystąpił
z mojego wywiadu wynika,że szkoły rzeczywiście przy każdym uczniu mają zakładkę nt. pomocy materialnej i jest ona bardzo podobna do tej,która jest w starym SIO min. stypendium Rady Ministrów, za szczególne osiągnięcia sportowe itd. ale nic na temat stypendium szkolnego nie ma,wiec takie dane nie powinny być im potrzebne
mogę się oczywiście mylić,a ta rubryka ze stypendiami szkolnymi może jest jeszcze przez moje szkoły nieodkryta
z mojego wywiadu wynika,że szkoły rzeczywiście przy każdym uczniu mają zakładkę nt. pomocy materialnej i jest ona bardzo podobna do tej,która jest w starym SIO min. stypendium Rady Ministrów, za szczególne osiągnięcia sportowe itd. ale nic na temat stypendium szkolnego nie ma,wiec takie dane nie powinny być im potrzebne
mogę się oczywiście mylić,a ta rubryka ze stypendiami szkolnymi może jest jeszcze przez moje szkoły nieodkryta
widziałam jak dziewczyna wprowadzała do sio informacje :,,Rejestracja ucznia": imie , nazwisko i nr pesel, nei mozna wpisać samych zer - bo nie przyjmuje SIO,potem odznaczała że uczeń pobrał stypednium szkolne ( do wyboru było jeszcze zasiłek szkolny , i 2 inne programy rzadowe),powiedziała mi również że te dane wprowadza sie do SIO w ciągu 7 dni od dnia wydania decyzji stypendialnej czy zasiłkowej.
Kasia już wiem o co chodzi
myślałam,że to szkoły będą występowały z wnioskiem o udostępnienie takich danych
a to osoba, która prowadzi SIO musi wprowadzić takich uczniów
u mnie kłopotu nie ma,bo zajmuję się i stypendiami i SIO
myślałam,że to szkoły będą występowały z wnioskiem o udostępnienie takich danych
a to osoba, która prowadzi SIO musi wprowadzić takich uczniów
u mnie kłopotu nie ma,bo zajmuję się i stypendiami i SIO
a tu jeszcze na temat zgody na przetwarzanie danych
https://www.oswiata.abc.com.pl/czytaj/-/ ... ego/print/
https://www.oswiata.abc.com.pl/czytaj/-/ ... ego/print/
Oprócz Udostępnienie danych do SIO.Podajecie? - Stypendia przeczytaj również:
kto może prowadzić stypendium socjalne
czy opinia dyrektora jest wymagana ?
utata dochodu
STYPENDIUM OD STYCZNIA
Wypłata za grudzień
zmiana miejsca zamieszkania
Zmiana sytuacji
Z fakturami czy bez ?