ugoda przed notariuszem a potem potwierdzenie przed sądem

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Różaa
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

ugoda przed notariuszem a potem potwierdzenie przed sądem

Post autor: Różaa »

Witam, do kiedy przysługuje 500 + - rozwódka ( na pierwsze dziecko alimenty - wypłata z FA, drugie dziecko z innym facetem? Wniosek z 26-04-2017 r. ( postępowanie przedłużone) akt notarialny o ustalenie obowiązku alimentacyjnego od maja 2017 od tego drugiego tatusia - ugoda przed mediatorem. Potem poszła do sądu o nadanie prawomocności do egzekucji od dnia 1 czerwca - doręczenie z sądu 2 lipca - od kiedy 500+ na dzieci? Kwalifikuje się z dochodem na pierwsze i drugie.
sanna
Referent
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Re: ugoda przed notariuszem a potem potwierdzenie przed sąde

Post autor: sanna »

Nie musi mieć zasądzonych alimentów, żeby otrzymać 500+. Dopiero zmiany wejdą od 1 sierpnia w tym zakresie. Ja bym przyznała normalnie od kwietnia. Chyba, że mnie coś ominęło :D
Awatar użytkownika
Różaa
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: ugoda przed notariuszem a potem potwierdzenie przed sąde

Post autor: Różaa »

tak też myślałam o 500+ ale mam jeszcze wniosek z rodzinnego i tak przy okazji wrzuciłam inf. dzięki
ODPOWIEDZ