wniosek z innego ośrdoka.......
- sweet.lemon
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
wniosek z innego ośrdoka.......
dostałam dziś wniosek z innego ośrodka do dalszej realizacji, na jakiej podstawie mogę odesłać ten wniosek spowrotem??
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: wniosek z innego ośrdoka.......
ja nie odsyłałam, tylko na nowy adres strony wysyłałam zawiadomienie, że jak chce to niech przyjdzie złozyć wniosek. Kiedyś w ogóle miałam sytuacje, że ośrodek do mnie zadzwonił, żebym im oryginały wysłała,bo oni beda na podstawie tego mojego wniosku przyznawać 

- sweet.lemon
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to jest normalnie żenada... ten wniosek mi jest potrzebny jak nie wiem... a najlepsze, że ta osoba się jeszcze tu nie pojawiła.....
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
I zapamiętaj sobie ten ośrodek żeby przy nadarzającej się okazji im jakąś świnię podłożyć 

- sweet.lemon
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dobrze gadasz hahaKorowiow pisze:I zapamiętaj sobie ten ośrodek żeby przy nadarzającej się okazji im jakąś świnię podłożyć
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
hmmm.... pół biedy jak uchylili swoją decyzję.
Mi własnie wczoraj przesłano wniosek wraz ze swoją decyzją przyznającą do dalszej realizacji :/
Mi własnie wczoraj przesłano wniosek wraz ze swoją decyzją przyznającą do dalszej realizacji :/
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
U mnie podobnie - przysłali mi właśnie wniosek z innego ośrodka wraz z decyzją uchylająca. A ja już mam nowy wniosek od tej osoby, bo jestem zdania, że jak ktoś zmienia miejsce zamieszkania to nowy wniosek w nowej gminie plus decyzja uchylająca z tamtej. Co mam teraz zrobić, bo mam 2 wnioski
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja masz dec. uchylającą to wsio ok. Przyjmusze nowy wniosek i na jego podstawie wydajesz nowa decyzję.
A propos.... własnie dostaliśmy na maila od UW interpretację Ministerstwa na ten temat.
Stoja na stanowisko, że trzeba uchylic dec i przekazać całość dokumentacji do właściwego organu. Pisza, że nie prawidłowe jest realizowanie cec. innego osrodka.
Ja jestem z małej gminy i do nas czesto trafiąją sprawy z sąsiedniego MOPSu a tam ideą na łatwiznę i nie uchylaja swoich dec tylko przkazuja nam do dalszej realizacji. Mama ndzieje ze teraz zastosuja sie do opinii ministerstwa,
A propos.... własnie dostaliśmy na maila od UW interpretację Ministerstwa na ten temat.
Stoja na stanowisko, że trzeba uchylic dec i przekazać całość dokumentacji do właściwego organu. Pisza, że nie prawidłowe jest realizowanie cec. innego osrodka.
Ja jestem z małej gminy i do nas czesto trafiąją sprawy z sąsiedniego MOPSu a tam ideą na łatwiznę i nie uchylaja swoich dec tylko przkazuja nam do dalszej realizacji. Mama ndzieje ze teraz zastosuja sie do opinii ministerstwa,
Oprócz wniosek z innego ośrdoka....... - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Wniosek Elektroniczny dziś złożony
Za jaki rok dochod w tym roku???
Zapowiedź wersji 2-3.5 Sygnity
Co zrobić osoba ma przyznane 500 na II, a pierwsze 18 lat a
Wnioski elektroniczne 500+ w lipcu od kiedy?
dochód uzyskany? jak wyliczyć
Ukrainiec- czy można przyznać 500+
Pobyt rodzica w domu pomocy społecznej
nienależnie pobrane - wskazanie odsetek
znacznik świadczenie wychowawcze jest realizacją rządowego p
dokumenty z zagranicy TŁUMACZENIE?
nowe wzory wniosków 500+ na nowy okres zasiłkowy
utrata dochodu - od kiedy przyznać?
podjęcie pracy za granicą a ROPS
ugoda przed notariuszem a potem potwierdzenie przed sądem
dotycz zmian które mają wejść na nowy okres zasiłkowy