wniosek z innego ośrdoka.......

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sweet.lemon
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

wniosek z innego ośrdoka.......

Post autor: sweet.lemon »

dostałam dziś wniosek z innego ośrodka do dalszej realizacji, na jakiej podstawie mogę odesłać ten wniosek spowrotem??
sanna
Referent
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Re: wniosek z innego ośrdoka.......

Post autor: sanna »

ja nie odsyłałam, tylko na nowy adres strony wysyłałam zawiadomienie, że jak chce to niech przyjdzie złozyć wniosek. Kiedyś w ogóle miałam sytuacje, że ośrodek do mnie zadzwonił, żebym im oryginały wysłała,bo oni beda na podstawie tego mojego wniosku przyznawać :D
Awatar użytkownika
sweet.lemon
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

to jest normalnie żenada... ten wniosek mi jest potrzebny jak nie wiem... a najlepsze, że ta osoba się jeszcze tu nie pojawiła.....
Korowiow
VIP
Zajmuję się: Fszystkim
Kontakt:

Post autor: Korowiow »

I zapamiętaj sobie ten ośrodek żeby przy nadarzającej się okazji im jakąś świnię podłożyć :mrgreen:
Awatar użytkownika
sweet.lemon
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Korowiow pisze:I zapamiętaj sobie ten ośrodek żeby przy nadarzającej się okazji im jakąś świnię podłożyć :mrgreen:
dobrze gadasz haha
nowa500
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: nowa500 »

hmmm.... pół biedy jak uchylili swoją decyzję.

Mi własnie wczoraj przesłano wniosek wraz ze swoją decyzją przyznającą do dalszej realizacji :/
anitaanitamta
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: anitaanitamta »

U mnie podobnie - przysłali mi właśnie wniosek z innego ośrodka wraz z decyzją uchylająca. A ja już mam nowy wniosek od tej osoby, bo jestem zdania, że jak ktoś zmienia miejsce zamieszkania to nowy wniosek w nowej gminie plus decyzja uchylająca z tamtej. Co mam teraz zrobić, bo mam 2 wnioski
nowa500
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: nowa500 »

ja masz dec. uchylającą to wsio ok. Przyjmusze nowy wniosek i na jego podstawie wydajesz nowa decyzję.

A propos.... własnie dostaliśmy na maila od UW interpretację Ministerstwa na ten temat.
Stoja na stanowisko, że trzeba uchylic dec i przekazać całość dokumentacji do właściwego organu. Pisza, że nie prawidłowe jest realizowanie cec. innego osrodka.

Ja jestem z małej gminy i do nas czesto trafiąją sprawy z sąsiedniego MOPSu a tam ideą na łatwiznę i nie uchylaja swoich dec tylko przkazuja nam do dalszej realizacji. Mama ndzieje ze teraz zastosuja sie do opinii ministerstwa,
ODPOWIEDZ