ukończywszy studia - Wzory pism

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 21 sty 2009, 18:19

Napiszcie co z tym dokształcaniem, bo ja mam też taką sytuację...
A i czy to prawda że po skończeniu studiów w ciągu 3 lat trzeba podjąć pracę w zawodzie??? ja mam tylko zlecenie na pół etatu, więc się martwię
~Ania

Napisano: 26 sty 2009, 13:12

ja ukończyłam studia na zupełnie innym kierunku nie związanym z zawodem pracownika socjalnego obecnie jestem na pierwszym roku studiów mgr uzupełniających pedagogika spec praca socjalna czy w związku z tym po ukończeniu tych studiów będe pracwnikiem socjalnym ustawa wyraźnie mówi że trzeba mieć ukończone studia wyżesz
~viki

Napisano: 11 lut 2009, 21:29

Ukończyłam studia na kierunku pedagogika o specjalności resocjalizacji i praca socjalna.Przez 2 lata pracowałam jako pracownik socjalnyw DPS.Po ostatniej kontroli okazało sie,że nie ma uprawnień do tego tytułu, gdyż nie mam przedmiotów takich jak w rozporządzeniu i tak naprawde muszę iśc znowu studiować - pracę socjalną.Dla pocieszenia zostałam aspirantem pracy socjalnej!!!!!.Czy ktoś jest może w podobnej sytuacji ? Ewentulanie co zrobić? z góry dziekuje za odpowiedź.
~Magdalena

Napisano: 20 lut 2009, 10:16

Moi Drodzy. W rozporządzeniu o którym mowa jest wykaz przedmiotow dla studentów podejmujących naukę w roku akad. 2008/09. Nie może ono obowiązywać wstecz. Masz problem polega na tym, iż interpretacja ministerstwa odnośnie nazwy specjalizacji studiów jest taka, że nie może ona być inna niż \"praca socjalna\" niezależnie od stopnia studiów. Niektóre tylko uczelnie zadbały, że uznano \"pedagogikę pracy socjalnej\" za równorzędne. Szkoda tylko. że zanim zaczynałem studiować uczelnia zapewna mnie o nabywanych uprawnieniach a po jej skończeniu okazało się inaczej. Rzekomo ustawa z 2004r. narzucała obowiązek zmiany nazwy kierunku, tylko że CZY PRAWO MOŻE DZIAŁAĆ WSTECZ ?????
~Maros

Napisano: 13 mar 2009, 15:40

Prawo nie działa wstecz, radzę oddać sprawę do Sądu Pracy, ja oddałam i wygrałam, więc teraz każda kontrola może mi naskoczyć....
~Maja

Napisano: 16 kwie 2009, 12:05

Proszę pomóżcie bo ta afera ze studiami zaczyna mi doskwierać i szefowej ja skończyłam studia magisterskie w lipcu 2004r - pedagogika opiekuńcza i socjalna>< I teraz pytanie czy moje studia uprawniaja mnie do wykonywania zawodu pracownika socjalnego, przy czym obecnie od trzech lat pracuję na tym stanowisku
~anka

Napisano: 20 maja 2009, 11:12

Maja, a jak wyglądał cały proces, jakie są koszty itp., może masz wyrok?będę wdzięczna za informacje
~gonua

Napisano: 25 maja 2009, 11:10

Ja jestem zatrudniona jako aspirant. Mam studia I stopnia na kierunku socjologia ale specjalność doradztwo personalne. W keietniu zaczęłam studia na kierunku praca socjalna. Czy mogę liczyć na zmianę stanowiska ??
justin
justin610
Praktykant
Od: 25 maja 2009, 10:54
Zajmuję się:

Napisano: 25 maja 2009, 16:58

na prac.socj. moim zdaniem dopóki nie wejdzie zmiana nie będziesz mogła pracować na stanowisku pr.socj.
~gonua

Napisano: 02 cze 2009, 13:33

Żeby być pracownikiem socjalnym musowe jest skończenie specjalności praca socjalna (tylko i wyłącznie te dwa słowa mogą występować). Bez tego ani rusz.
~Aśka

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x