wzór podania o przyznanie zasiłku z OPS - Wzory pism

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 13 lut 2008, 13:18

Sprawa pilna!!!

Jeśli ktoś z Was posiada wzór podania do OPS w sprawie przyznania zasiłku, to bardzo proszę o przesłanie na adres mailowy [email protected]
Jako, że jestem osobą bezrobotną i po wypadku staram się właśnie o zasiłek z OPS. Chdzi mi głównie o pomoc finansową i opłacanie dziecku wyżywienia w szkole (obiady).

Poszukuję tego podania w internecie, ale nigdzie nie mogę znaleźć. Takiego wzoru pisma nigdzie nie ma :((

Z góry dziekuje

Pozdrawiam

Karolina
~Karolina

Napisano: 13 lut 2008, 13:37

w naszym ośrodku nie praktykujemy wzorów podania. Każdy beneficjent sam pisze podanie. (chyba wiadomo jak wygląda) w pierwszym akapicie zxwraca się z prośbą o pomoc w formie takiej i takiej.
w następnym akapicie uzasadniasz swoją sytuację materialno- bytową.
oststni akapiut to zwrot typu :\" proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego podania\"
~ Angela****

Napisano: 17 paź 2008, 10:09

moze ktos pomoze, bo wogole nie mam pomyslu. bardzo prosze o pomoc w napisaniu takiego podania
~*kaska*

Napisano: 27 paź 2008, 14:55

Kasiu, po lewej stronie imię, nazwisko i miejsce zamieszkania. Po prawej do kogo kierujesz czyli ośrodek...
Proszę o przyznanie pomocy - finansowej, rzeczowej czy w formie posiłków - w zalezności o co wnioskujesz.
Uzasadniasz ; to też w zależności od sytuacji. Jeżeli jesteś bez pracy to bezrobociem, jeżeli jesteś chora , ponoszeniem zwiekszonych wydatków na świadczenia lecznicze. Podanie może być bardzo krótkie, pracownik i tak przyjdzie na wywiad.
~Joanna

Napisano: 14 sty 2009, 20:29

napisz tak: w pierwszych słowach prosze o zasiłek, z góry dziekuje i podpis
~ccc

Napisano: 19 sty 2009, 22:35

Karolino- a pieniądze potrafią brać ????????????????????
Nie ucz ich dziadostwa,bo wejdą Ci na głowę!!!!!!!!!!!!
~Magdalena

Napisano: 12 mar 2009, 15:39

.......
~aga

Napisano: 13 mar 2009, 14:13

POMOGE WAM NAPISAC PODANIE. NAPISZCIENA @: [email protected]
~kobieta z lasu

Napisano: 13 mar 2009, 15:18

pieknie z Twojej strony , za darmoche ?
~angel

Napisano: 11 maja 2010, 13:01

prosze o napisabnie