Znalazłam dla Was wzór podania o podwyżkę , Tomku mam nadzieję że o taką podwyżkę Ci chodziło ? No to zabierajcie się do pracy z tą podwyżką , choć pewnie jesteście już po podwyżce

Widzicie nie potrafię tak ładnie rymować jak ccc ale bardzo się starałam

Powodzenia !!!
Tutaj wpisz swoje imię i nazwisko
twoje dotychczasowe stanowisko
Jeśli znasz imię i nazwisko
pracodawcy, to je wpisz;
Jeśli nie dowiedz się chociaż,
jak nazywa się dział,
do którego piszesz
Wniosek o podwyżkę wynagrodzenia za pracę
W pierwszym akapicie wniosku napisz, w jakim celu piszesz. Podkreśl grubą czcionką.
W drugiej części wytłumacz adresatowi, dlaczego właśnie Ty masz otrzymać podwyżkę wynagrodzenia za pracę, którą wykonujesz, a nie ktoś inny.
Treść wniosku zależy oczywiście od wielu rzeczy, które trzeba wiedzieć. Potrzebne są konkrety! Użyj słów kluczowych. To działa.
Pamiętaj: tylko jednym właściwym zdaniem czasami można zyskać dużo, lub wszystko stracić. Napisać tekst to jedno. Napisać tekst skuteczny tutaj jest problem, gdyż wszyscy dzisiaj mieli by wysokie pensje, łatwą pracę itd.
Wiedz jednak też, by nie napisać jednego zdania o korzyściach dla pracodawcy wynikających z podwyższenia Ci wynagrodzenia, a o własnych korzyściach kilka akapitów.
Przekonaj pracodawcę, że on będzie miał z zatrudnienia Ciebie (do tego z podwyższoną pensją), co najmniej tyle samo korzyści, co Ty z wykonywanej pracy u niego. Układ musi opłacać się obu stronom. Zadbaj o równowagę.
Nie zapomnij na koniec o podpisie.