ukraina
-
- Referent
- Zajmuję się: śr/sw
- Kontakt:
ukraina
mam panią ukrainkę która pobierała zasiłek na dziecko , dziś dzwoni że już nie ma jej na terenie gminy i nie chce już pobierać zasiłku bo wyjeżdza na Ukrainę. Spisałam notatke z rozmowy i dalej w systemie jak to ogarnąć . Nic jej nie wyślę bo nie mam żadnych danych. Co w takiej sytuacji ?? Proszę o pomoc.
-
- Referent
- Zajmuję się: śr/sw
- Kontakt:
Re: ukraina
Nikt nie pomoże ???
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Kiedyś Mazurkiewicz mówił na jakimś szkoleniu, jeżeli wydana decyzja i się wyprowadzi, przychodzi osoba u której mieszkała i oświadcza ci, że wyprowadziła się, czy wyjechała, wysyłamy wezwanie na podstawie art. 28 na ten adres gdzie mieszkała , jeżeli się wróci traktować jako odebrane, jeżeli po trzech dniach po zwrocie nie przychodzi, pismo do niej wstrzymujące wypłatę SR. Na podstawie art 28 ust 7 jeżeli się nie stawi (a się nie stawi) prawo do sr wygasza się i sprawa zakończona. to są słowa Mazurkiewicza
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
W przypadku gdy masz spisaną notatkę i informację o wyjeździe na Ukrainę bezpośrednio od klientki to wydajesz decyzję uchylająca i pozostawiasz ją w aktach sprawy skoro klientka nie podała nowego adresu.
Chociaż część osób stoi na stanowisku aby wysyłać ją na dotychczasowy adres i po avizowaniu wróci.
Chociaż część osób stoi na stanowisku aby wysyłać ją na dotychczasowy adres i po avizowaniu wróci.
Oprócz ukraina - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Zmiana decyzji na Covid-19
potrzbuje wyrok o przyzniu różnicy miedzy emeryturą/rentą a świadczeniem pielęgnacyjnym
świadczenie pielęgnacyjne
TOM, Szarak i Inne Mądre Głowy forum
świadczenie rodzicielskie (czy pełna kwota)
CIEPŁE MIESZKANIE
becikowe
Jak rozwiązujecie problem diet i innych benefitów na umowie zleceniu
,,40 zł'' wątpliwości
Zasiłek pielęgnacyjny zmiana
ŚP na córke - córka chce rodzicielskie
błędnie przyznany okres świadczenia
pomóżcie
świadczenie pielęgnacyjne od kiedy
zasilek pielęgnacyjny dla osoby umieszczonej w ZOL
Ukrainka - dziecko z Polakiem