ukraina

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
pokemon
Referent
Zajmuję się: śr/sw
Kontakt:

ukraina

Post autor: pokemon »

mam panią ukrainkę która pobierała zasiłek na dziecko , dziś dzwoni że już nie ma jej na terenie gminy i nie chce już pobierać zasiłku bo wyjeżdza na Ukrainę. Spisałam notatke z rozmowy i dalej w systemie jak to ogarnąć . Nic jej nie wyślę bo nie mam żadnych danych. Co w takiej sytuacji ?? Proszę o pomoc.
pokemon
Referent
Zajmuję się: śr/sw
Kontakt:

Re: ukraina

Post autor: pokemon »

Nikt nie pomoże ???
ops-m
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ops-m »

Kiedyś Mazurkiewicz mówił na jakimś szkoleniu, jeżeli wydana decyzja i się wyprowadzi, przychodzi osoba u której mieszkała i oświadcza ci, że wyprowadziła się, czy wyjechała, wysyłamy wezwanie na podstawie art. 28 na ten adres gdzie mieszkała , jeżeli się wróci traktować jako odebrane, jeżeli po trzech dniach po zwrocie nie przychodzi, pismo do niej wstrzymujące wypłatę SR. Na podstawie art 28 ust 7 jeżeli się nie stawi (a się nie stawi) prawo do sr wygasza się i sprawa zakończona. to są słowa Mazurkiewicza
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: ~o~ »

W przypadku gdy masz spisaną notatkę i informację o wyjeździe na Ukrainę bezpośrednio od klientki to wydajesz decyzję uchylająca i pozostawiasz ją w aktach sprawy skoro klientka nie podała nowego adresu.
Chociaż część osób stoi na stanowisku aby wysyłać ją na dotychczasowy adres i po avizowaniu wróci.
ODPOWIEDZ