a co robicie jak w straży granicznej nie wychodzi nic - brak danych, nie ma uprawnień do 30.06.2024 r., posiada tylko dziecko a matka nie. Pani jest w Polsce, i wcześniej do 04.03.2024 r. miała uprawnienia w Straży.
ma status UKR, data wpisu do SRP w 2022 roku. Zmieniłam dane wyszukiwania w weryfikacji SG, po PESEL-u nie wyszukało a po dacie urodzenia i nazwisku wyszukało i mają uprawnienia do 30.06.202 4r. )
Mam przypadek w trakcie weryfikacji podczas przedłużenia świadczeń wyszło, iż straż graniczna zabrała UKR Pani od 07.01.2024r. teoretycznie Pani twierdzi że nie minął termin 30 dni bo była tylko na 2 tygodnie pobiera u mnie rodzicielski. Dziecko posiada status UKR.
Co teraz:
1. Wszczęcie postępowania w sprawie wyjścia nowych okoliczności w sprawie pobierania świadczenia i zatrzymanie wypłaty za marzec (te 4 dni).
2. Daję odmowę na okres od 05.03.2024 do 30.06.2024r. bo nie posiada UKR
3. Wystawiam decyzję o zwrocie od 07.01.2024r. ponieważ mam w raporcie datę kiedy straciła uprawnienie.
Czy macie inny pomysł ?
Pani będzie walczyć o poprawienie w systemie tych danych to kazałam jej jeszcze zaświadczenie dostarczyć że go nie utraciła .