jestem OWW, OWD nie ma bo dłużnik przebywa w zk.
a dłużnik wniósł podanie o umorzenie należności "z tytułu zaliczki alimentacyjnej" - należności te można umorzyć na podstawie art. 30 ust. 1 ustawy, ale może to zrobić OWD (którego nie ma), nasz OPS jako OWW może umorzyć należności z tytułu wypłaconych świadczeń z fa
co zrobić z podaniem?
umorzenia - do najtęższych umysłów
Re: umorzenia - do najtęższych umysłów
O ile dlużnika nie odbywa dożywotnej kary pozbawienia wolności to jakiś OWD jest.
Re: umorzenia - do najtęższych umysłów
kare odbywa do 2017r.
sytuacja jeszcze sie troche komplikuje, bo nie mam oryginałów dokumentów. poszło w sprawie postanowienie (zawiesiłam postępowanie bo nie określił jakich należności,nie było decyzji o zwrocie, napisał że to zaliczka podjęłam)na które dłużnik złożył zażalenie, sko stwierdziło niedopuszczalność zażalenia (1. na to postawienie nie było zażalenia) - on złożył skarge do sądu, dokumenty poszły do sądu
sytuacja jeszcze sie troche komplikuje, bo nie mam oryginałów dokumentów. poszło w sprawie postanowienie (zawiesiłam postępowanie bo nie określił jakich należności,nie było decyzji o zwrocie, napisał że to zaliczka podjęłam)na które dłużnik złożył zażalenie, sko stwierdziło niedopuszczalność zażalenia (1. na to postawienie nie było zażalenia) - on złożył skarge do sądu, dokumenty poszły do sądu
Oprócz umorzenia - do najtęższych umysłów - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
koszty komornicze
podwyzka alimentow
A WYNAGRODZENIE
dłużnik i wierzycielka - szczęśliwa rodzina, co z FA
Tytuł wykonawczy
pomocy
zakończenie wypłaty z funduszu
Dłużnik sie odnalazł
DA przed wydaniem decyzji pisze o umorzenie
informacja do sądu
KOSZTY UPOMNIENIA
potwierdzenie nauki