umorzenie
umorzenie
Powiedzcie mi proszę jaki czynnoścxi powinnam podjąc gdy dłużnik wniósł o umorzenie należności łącznie z odsetakmi
- Było wszczete postepowanie, potem decyzja o zwrocie, potem odwołanie dłużnika do SKO i prosba o uchylenie dec,
- sKO dało ponownego rozpatrzenia no wiec my znowu wszczęcie, decyzja o zwrocie i zaraz po niej dłużnik wystąpił do nas z wnioskiem o własnie umorzenie należności łacznie z odsetkami opisując w tym wniosku swoją sytuacje zdrowotna i finansową
Co dalej czy jeżeli nie ma zastosowania art. 30 ust. 2 to odmawiamy umorzenia czy jeszcze przed wydaniem tej decyzji odmownej powinnam przeprowadzac z nim wywiad badz żadac jakiegos owsiadzcenie pomimo, że we wniosku o umorzenie on opisał swoją sytuacje zdrowotną i finansową ????
- Było wszczete postepowanie, potem decyzja o zwrocie, potem odwołanie dłużnika do SKO i prosba o uchylenie dec,
- sKO dało ponownego rozpatrzenia no wiec my znowu wszczęcie, decyzja o zwrocie i zaraz po niej dłużnik wystąpił do nas z wnioskiem o własnie umorzenie należności łacznie z odsetkami opisując w tym wniosku swoją sytuacje zdrowotna i finansową
Co dalej czy jeżeli nie ma zastosowania art. 30 ust. 2 to odmawiamy umorzenia czy jeszcze przed wydaniem tej decyzji odmownej powinnam przeprowadzac z nim wywiad badz żadac jakiegos owsiadzcenie pomimo, że we wniosku o umorzenie on opisał swoją sytuacje zdrowotną i finansową ????
Re: umorzenie
u nas podstawą do rozpatrzenia takiego wniosku jest rozeznanie sytuacji bytowej DA, więc stosowny wywiad.
ODA czyli ma pisac do OWD o przeprowadzenie wywiadu a jesli ak to na jakiej podstawie?
- POCAHONTAS
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jak sko dawało Tobie do ponownego rozpatrzenia to czemu robiłaś od nowa wszczęcie? przecież miałaś wszczęte postępowanie.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
ja FA przejełam po kimś i ta osoba robiła zawsze wszczecia w takim przypadku, dlatego teraz chce sie upewniec i robic juz poprawnie tylko jesli mam przeprowadzic to ma pisac do OWD o przeprowadzenie wywiadu z jaka podstawa
a sprawdzałeś czy osoba czasem nie spłaca, bo może chce umorzenia na podstawie art 30 ust 1
nic ani grosza nie wpłaciła do tej pory DOstanie decyzje odmowna ale nie wiem jak mam zrobic z tym wywiadem juz
piszemy do OWD o informację o sytuacji materialno - bytowej DA i ją otrzymujemy. Przecież OWD przeprowadza wywiad z DA i posiada informację o jego sytuacji.
Oprócz umorzenie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
zmiana miejsca zamieszkania wierzycielki
Ustalenie ojcostwa-pomocy
Zmiana ustawy
koszty upomnienia w sprawozdaniu
20% - 20% - 60% czy 20% - 80 % ?
Wnioski
Do Elmera :)
Wyjazd za granice
SPRAZWOZDANIE
jaki Dz.U do ustw o udostępnianiu informacji gospodarczych
zapotrzebowanie na pieniądze - czy ktos wyjasni jak to robic
Nie należnie pobrane