Zmiana ustawy
Zmiana ustawy
przychodzę dzis z urlopu i wyszukałam ze są zmiany . Nie rozumiem czyli obowiązuje (Dz.U. z 2015r.poz 859) i o co chodzi w tych zmianach? bo nie rozumiem.
Re: Zmiana ustawy
ja też nie widzę co zmienia ta ustawa a co z ta podstawą prawną trzeba pozmieniać wszystko ......
Ja to rozumiem tak ze zmiany sa ogólene dz.u wszystkich dotychczasowych zmian które obowiązują, wiec jako tako nie ma zmian. Tylko zastanawiam sie czy my własnie w podtawie prawnej musimy zmieniac ten (tj. Dz. U. z 2012 poz 1228 ze zm.) na (Dz.U. z 2015r poz.859)????????
skoro jest jednolity teks ustawy to nie wydaje ci się że powinnaś zmienić w ustawie?Ewa85 pisze:Ja to rozumiem tak ze zmiany sa ogólene dz.u wszystkich dotychczasowych zmian które obowiązują, wiec jako tako nie ma zmian. Tylko zastanawiam sie czy my własnie w podtawie prawnej musimy zmieniac ten (tj. Dz. U. z 2012 poz 1228 ze zm.) na (Dz.U. z 2015r poz.859)????????
A jakie zmiany zaszły w ustawie o FA od czasu ukazania się tekstu jednolitego w dniu 22.06.2015r?? No chyba że coś przeoczyłem 

Oprócz Zmiana ustawy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
ewidencja TW
przywrócenie terminu odwołania
import
Sprawozdanie a BIG
nienaleznie pobrane w sprawozdaniu
wpłata z US oznaczenia
zmiana miejsca zamieszkania wierzycielki
Ustalenie ojcostwa-pomocy
koszty upomnienia w sprawozdaniu
20% - 20% - 60% czy 20% - 80 % ?
Wnioski
Do Elmera :)