umorzenie dochodzenia-o czyn z art.209 §1 kk
Re: umorzenie dochodzenia-o czyn z art.209 §1 kk
Ja się odwołałam do umorzenia postepowania przez prokuratora i własnie nie co dalej czy przyjdzie mi jakies pismo o dalszym postepowaniu bo naprawde nie wiem jak to wyglada. ? Może ktoś jest zorientowany?
To jest trochę inaczej. 209 służy żonom do usuwania mężow z chałupy. Bił, prawie zabił i nie płaci. Dochodzenie, AO, wyrok w zawieszeniu jako podkładka do rozwodu. Tylko tak prokurator zadziała. Jeżeli się od tego odwołać, ze świadki gadali bzdury, to już nie zadziała. Krótko: Prokurator tylko wtenczas wyciąga wyświechtany wzór aktu oskażenia, kiedy baba wrzeszczy w gabinecie. W korytarzach prokuratur ustawione są szafy - umorzenia 2005, następna szafa umorzenia 2006, 2007 itd.
myślę że zależy to od ustaleń prokurartury w danym regionie -wiekszości nie chce się w to bawić
jak się odwołasz i prokuratura nie znajdzie przesłanek to odeślą sprawę do sądu i sąd zdecuduje czy podejrzany rzeczywiscie działał w złej wierze.
Zasada jest taka, że umarzane jest wszystko czego nie ma na pierwszej stronie gazety.
Oprócz umorzenie dochodzenia-o czyn z art.209 §1 kk - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
wznowienie ze skargi i terminy
umorzenie na wniosek wierzyciela
zwrot zaliczki
zaliczka z TK kto już zrobił tą niewiadomą
No i co w związku z TK
Ustawa w senacie
Postępowanie wobec dłużników alim. w OPS: informacja Departamentu Świadczeń Rodzinnych
zawiadomienie o wszczęciu postępowania zmiana decyzji zaliczki
do Toma i innych -splata zaliczki
zaliczka alimentacyjna a spłata zaległych alimentów
Zaliczka a urlop dziekański
do pracowników mops katowice lub sko katowice