Magda198126 pisze:i nie wiem właśnie czy mam czekać czy już mogę występować do komornika o przyłączenie się do postępowania egzekucyjnego
Jeśli US nie umorzył postępowania nie ma jak wystąpić do komornika sądowego z wnioskiem o przyłączenie/wszczęcie postępowania.Art. 9. 1. Należności przypadające od dłużnika alimentacyjnego z tytułu świadczeń wypłaconych z funduszu alimentacyjnego, wraz z odsetkami, podlegające przed dniem wejścia w życie ustawy ściągnięciu w trybie administracyjnego postępowania egzekucyjnego, w stosunku do których nie jest prowadzone administracyjne postępowanie egzekucyjne, podlegają ściągnięciu, w trybie określonym w art. 27 ust. 3 i 3a ustawy, o której mowa w art. 1, w brzmieniu nadanym niniejszą ustawą, z uwzględnieniem należności dotychczas wyegzekwowanych.
To należności określone w TW egzekwuje urząd skarbowy (no chyba że umorzył postępowanie).Natalka pisze:RR ale jak np był wystawiony TW za poprzednie okresy (...)
Tak.Natalka pisze: (...)a za obecny przyznane swiadczenie to wysyłamy wniosek o przyłaczenie sie tylko ze nie (...)