umorzenie post przez skarbówke - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 4 z 5    [ Posty: 41 ]

Napisano: 24 wrz 2015, 13:41

ma ktoś może wzór takiego pisma do US z prośbą o umorzenie tych kosztów??? bardzo bym prosiła ;)
felcia48

Napisano: 24 wrz 2015, 13:41

Elmer ale z czego to wynika, że date postanowienia? przecież w takim przypadku to nawet w grudniu możemy otrzymać postanowienie np z 15 wrzesnia i bedziemy musieli to zapłacić.
miras
Referent
Od: 19 mar 2015, 14:50
Zajmuję się:

Napisano: 24 wrz 2015, 14:05

Elmer pisze:RR ja znam życie. Nie zdziwię się, gdy US zapomni o pewnych umorzeniach, albo uzna, że to jest z automatu i to oleje.Kontrola z kolei może być mocno upierdliwa i zada pytania a czemu Pani nie wystąpiła z zapytaniem o stan egzekucji?
Nie Ty jeden znasz życie, Ciebie kontrola też może zapytać - gdzie postanowienia o umorzeniu? Ja jak już wiesz zrobię zgodnie z zapisem ustawy. Nie ukrywam że w przypadku podejrzanie długiego odwlekania US z umorzeniem postępowania wystąpię do nich z pytaniem.
Ty naprawdę jesteś w stanie odszukać, które postępowanie względem dłużnika zostało umorzone?
Szokuje mnie Twoje pytanie. Ty naprawdę nie wyobrażasz sobie że można to odszukać? :shock:
Elmerze ja już dziś wiem co zostało umorzone a co nie, od lat prowadzę tabele w Excelu. Przychodzisz dziś i pytasz jaka kwota została przez US umorzona i dostaniesz odpowiedź łącznie ze wskazaniem nr TW które zostały przez US umorzone. Qurcze, wydawało mi się że jesteś zorganizowanym pracownikiem.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 24 wrz 2015, 14:11

wydaje ci się, że masz mało przypadków i zajmujesz się tylko FA.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 24 wrz 2015, 14:34

Trudno jest mi odnieść się do Twojego stwierdzenia o tym że mam mało przypadków - co to znaczy według Ciebie mało? Zajmuję się tylko FA i jak najbardziej rozumiem niechęć do zastosowania zapisu ustawy - kupa roboty. Wiem co US umorzył, od lat też regularnie informuje komorników sądowych o kwotach zadłużenia za poszczególne miesiące podając w tabelach informacje o datach wypłat świadczeń za poszczególne miesiące i wskazując zadłużenie pomniejszone o wpłaty. Naprawdę nie mieści mi się w głowie jak można nie być w stanie wskazać TW które przez US zostały umorzone, Ty naprawdę w aktach masz taki bałagan? Wiele niepochlebnych rzeczy mogłabym o Tobie napisać ale o burdel w aktach nigdy bym Cie nie podejrzewała.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 24 wrz 2015, 14:36

"nie być w stanie wskazać TW które przez US zostały umorzone, Ty naprawdę w aktach masz taki bałagan?"
a po co mi to było potrzebne?
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 24 wrz 2015, 14:41

Elmer pisze:a po co mi to było potrzebne?
Po co Ci był porządek w aktach pytasz?

Gdzie masz postanowienia o umorzeniu, do kosza wyrzucałeś? Jak to możliwe że dziś nie jesteś w stanie wskazać co US umorzył?
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 24 wrz 2015, 14:48

w piwnicy mam.
Akta sprzed paru lat tam trzymam :D
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 24 wrz 2015, 14:55

No to spokojnie możesz zrezygnować z paruset godzin spędzanych na forum na rzecz przeszukania starych akt i zweryfikowania co US umorzył. Wyszło że to nie jest kwestia niewykonalności tylko Twojego lenistwa. Na miejscu Twojego kierownika za bałagan w aktach kazałabym Ci siedzieć trzy noce w tej piwnicy :twisted:
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 24 wrz 2015, 15:21

jedynie z Tobą :twisted:
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 4 z 5    [ Posty: 41 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem