Elmer pisze:Ile masz spraw w US poumarzanych w pewnych okresach? Ile US ma twoich tytułów? A znając życie część umorzeń w ogóle nie przyjdzie bo US tego nie zrobi.I rozumiem, że wtedy dłużnik może fruwać wolno.
Nie wiem czemu zakładasz że zapis jest awykonalny, w jego wykonanie trzeba włożyć wiele pracy i poświęcić wiele czasu ale na pewno nie można pisać że nie da się go wykonać.Elmer pisze:ja mówię o praktyce ty o teorii. Rozumiem, że na twoim terenie nie ma komornika, który prowadzi egzekucję starego FA
Oczywiście. Zobacz i ja i Ty realizujemy zapisy ustawy o Fa. Ty będziesz przyłączał się/wszczynał postępowanie u komornika dla Fa egzekwowanego w US a ja dopóki egzekucja w administracyj będzie prowadzona inicjować egzekucji u komornika nie będę. Kto będzie działam zgodnie z literą prawa?"Nie tyle zależy od komornika ile od wiedzy komornika na temat zapisów ustawy o FA."
A to jest jakaś różnica?
Zapis jest jaki jest. Nie jesteś w stanie odgrzebać co komornik umorzył? To jaki Ty bałagan w aktach musisz mieć.Elmer pisze:RR ten zapis jest bezsensowny i awykonalny. Ja nie jestem w stanie odgrzebać co komornik umorzył a co nie. Nie wiem czemu udajesz głupią w sprawie egzekucji prowadzonej przez komorników w sprawie starych FA
Jasne, a dłużnik ogon podkuli pod siebie i grzecznie pójdzie do domku...dłużnika spławię
Powtarzasz się, albo nie czytasz tego co napisałam wcześniej. Podstawa prawna jest na to.A jak przyjdzie do ciebie kontrola i się zapyta dlaczego nie jest prowadzona egzekucja przeciwko dłużnikowi X to co powiesz? Bo komornik nie przesłał umorzenia?
Dowiesz się jak trafi Ci się co wnikliwszy dłużnik.Jakie są ewentualne konsekwencje zbyt wczesnego przesłania wniosku a jakie konsekwencje braku wniosku?
Ja też wiem że nie robisz zgodnie z zapisem ustawy.Elmer pisze:Wiem, że nie robię zgodnie z zapisem ustawy, ale nie widzę większej różnicy w tym.