umowa moduł 1 - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 17 lip 2020, 13:36

Witam, mam parę pytań dot. umowy moduł 1:
jaki typ płatności zaznaczyć: transze czy refundacja. konkretnie chodzi mi o obszar B4
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 wrz 2015, 20:57
Zajmuję się:

Napisano: 17 lip 2020, 14:47

my dajemy refundacje we wszystkich wnioskach w m1
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 21 lip 2020, 11:47

MIŚKA pisze:
17 lip 2020, 13:36
jaki typ płatności zaznaczyć: transze czy refundacja. konkretnie chodzi mi o obszar B4
dzisiaj dostałam taką odpowiedz z PFRON:

transze wykorzystujemy, kiedy chcemy wypłacić pieniądze "z góry", a rozliczenie i potrzebne dokumenty (faktura) mają być przekazane po wypłacie dofinansowania.

Zaś refundacje wykorzystujemy wówczas, gdy dany wnioskodawca najpierw się rozlicza, a dopiero później są wypłacane pieniądze.
MIŚKA
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 wrz 2015, 20:57
Zajmuję się:

Napisano: 05 sie 2020, 8:05

MIŚKA pisze:
21 lip 2020, 11:47
MIŚKA pisze:

transze wykorzystujemy, kiedy chcemy wypłacić pieniądze "z góry", a rozliczenie i potrzebne dokumenty (faktura) mają być przekazane po wypłacie dofinansowania.

Zaś refundacje wykorzystujemy wówczas, gdy dany wnioskodawca najpierw się rozlicza, a dopiero później są wypłacane pieniądze.
Idąc tym tropem, czy w MII przy osobach, które mają wypłacany TYLKO dodatek, nie powinniśmy zaznaczyć własnie refundacji? Może wtedy byłby mniejszy problem ze złożeniem rozliczenia? Ktoś ma doświadczenie w tym zakresie?
PCPR-DLN1
Stażysta
Od: 30 kwie 2020, 9:35
Zajmuję się: Dofinansowania PFRON.

Napisano: 06 sie 2020, 7:31

PCPR-DLN1 pisze:
MIŚKA pisze:
21 lip 2020, 11:47
MIŚKA pisze:

Idąc tym tropem, czy w MII przy osobach, które mają wypłacany TYLKO dodatek, nie powinniśmy zaznaczyć własnie refundacji? Może wtedy byłby mniejszy problem ze złożeniem rozliczenia? Ktoś ma doświadczenie w tym zakresie?
Ja tak robię, jeżeli jest czesne i dodatek robię transze a jeżeli będzie to na pewno jedna płatność to jest to refundacja.
Transze są tak naprawdę po to jeżeli beneficjent musi złożyć więcej niż jeden wniosek o rozliczenie.
pawcio416
Stażysta
Od: 01 mar 2019, 11:41
Zajmuję się: środki PFRON

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x