Witam, mam parę pytań dot. umowy moduł 1:
jaki typ płatności zaznaczyć: transze czy refundacja. konkretnie chodzi mi o obszar B4
dzisiaj dostałam taką odpowiedz z PFRON:
Idąc tym tropem, czy w MII przy osobach, które mają wypłacany TYLKO dodatek, nie powinniśmy zaznaczyć własnie refundacji? Może wtedy byłby mniejszy problem ze złożeniem rozliczenia? Ktoś ma doświadczenie w tym zakresie?MIŚKA pisze: ↑21 lip 2020, 11:47dzisiaj dostałam taką odpowiedz z PFRON:
transze wykorzystujemy, kiedy chcemy wypłacić pieniądze "z góry", a rozliczenie i potrzebne dokumenty (faktura) mają być przekazane po wypłacie dofinansowania.
Zaś refundacje wykorzystujemy wówczas, gdy dany wnioskodawca najpierw się rozlicza, a dopiero później są wypłacane pieniądze.
Ja tak robię, jeżeli jest czesne i dodatek robię transze a jeżeli będzie to na pewno jedna płatność to jest to refundacja.PCPR-DLN1 pisze:Idąc tym tropem, czy w MII przy osobach, które mają wypłacany TYLKO dodatek, nie powinniśmy zaznaczyć własnie refundacji? Może wtedy byłby mniejszy problem ze złożeniem rozliczenia? Ktoś ma doświadczenie w tym zakresie?MIŚKA pisze: ↑21 lip 2020, 11:47dzisiaj dostałam taką odpowiedz z PFRON:
transze wykorzystujemy, kiedy chcemy wypłacić pieniądze "z góry", a rozliczenie i potrzebne dokumenty (faktura) mają być przekazane po wypłacie dofinansowania.
Zaś refundacje wykorzystujemy wówczas, gdy dany wnioskodawca najpierw się rozlicza, a dopiero później są wypłacane pieniądze.