Wniosek o rozliczenie Moduł II - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 31 lip 2020, 13:45

Proszę o pomoc przy rozliczeniu wniosku na Moduł II. Po zawarciu umowy wypłaciliśmy I transzę za czesne. Student składa wniosek o rozliczenie, dołącza faktury za czesne i zaświadczenie o zaliczeniu semestru. Czy we wniosku o rozliczenie ma wpisać całą kwotę dofinansowania (czesne + dodatek) czy tylko czesne? Czy po zatwierdzeniu rozliczenie wysyłamy II transzę środków (dodatek) i wtedy student znowu ma się rozliczyć z dodatku? I jakie kwoty wtedy wpisze? Dzwoniłam do Warszawy i podobno wniosek o rozliczenie (pierwszy) ma zawierać całą kwotę dofinansowania, ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Jak u Was to wygląda?
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 31 lip 2020, 22:46

jeśli ma mieć wypłacone czesne i dodatek, to muszą być dwa wnioski o rozliczenie, więc przy pierwszym tylko czesne

w skrócie po podpisaniu umowy:
1. wypłata czesnego
2. wniosek o rozliczenie czesnego od studenta, zawierający fakturę i jak ma zaświadczenie z uczelni
3. jak nie miał zaświadczenia, to gdy będzie je miał dołącza zaświadczenie do wniosku o dofinansowanie (!!! - jako uzupełnienie załączników)
4. wypłata dodatku
5. student składa wniosek o rozliczenie czesnego
6. zmieniamy status umowy na rozliczoną

ps. pamiętaj, że po każdej wypłacie w umowie, zakładka transze, należy zmienić z NIE na TAK wypłatę
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 30 wrz 2020, 15:01

Czy można wypłacić dodatek jeżeli student jeszcze nie rozliczył się z czesnego? Studentka dołączyła mi zaświadczenie o zaliczeniu semestru pod wniosek o dofinansowanie a nie złożyła jeszcze rozliczenia czesnego. Do tej pory myślałam że ma być zachowana kolejność - wniosek o rozliczenie czesnego - zatwierdzenie rozliczenia - wypłata dodatku - wniosek o rozliczenie dodatku itd.
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 01 paź 2020, 8:33

lena8 pisze:
30 wrz 2020, 15:01
Czy można wypłacić dodatek jeżeli student jeszcze nie rozliczył się z czesnego? Studentka dołączyła mi zaświadczenie o zaliczeniu semestru pod wniosek o dofinansowanie a nie złożyła jeszcze rozliczenia czesnego. Do tej pory myślałam że ma być zachowana kolejność - wniosek o rozliczenie czesnego - zatwierdzenie rozliczenia - wypłata dodatku - wniosek o rozliczenie dodatku itd.
Ja tak wypłacam.
Datę dostarczenia dokumentów (w tym faktury) określam w umowie, więc może dostarczyć ją później niż zaświadczenie o zaliczeniu.
PCPR-DLN1
Stażysta
Od: 30 kwie 2020, 9:35
Zajmuję się: Dofinansowania PFRON.

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x