Umowa na BT - faktura w euro - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 24 maja 2016, 9:29

Witam,
potrzebuję pomocy, mam wniosek na sprzęt dla dziecka, który może być kupiony tylko w Niemczech w sumie po rozmowach z oddziałem PFRON dowiedziałam się, że nie ma z tym problemu mogą zakupić sprzęt za granicą.
Mój problem polega na tym, że nie mamy konta walutowego i muszę wypłacić pieniądze w złotówkach, teraz mam problem z umową czy ktoś miał taką umowę, że rozlicza ją w przeliczeniu na kurs euro z dnia zakupu?
jeśli tak to proszę o przesłanie wzoru na maila: [email protected]
olo
Stażysta
Od: 03 mar 2016, 15:52
Zajmuję się:

Napisano: 24 maja 2016, 11:25

a po co Ci konto walutowe? jeśli dostarczą Ci fakturę w języku niemieckim, opłaconą w euro, to możesz skorzystać z zapisów jakie są w AS'ie (w zasadach) tj.:

"W przypadku, gdy wnioskodawca przedłoży dokumenty, o których mowa w ust. 5 wystawione w języku innym niż język polski, w których walutą rozliczeniową jest waluta inna niż polski złoty (PLN), zobowiązany jest do przedłożenia tłumaczenia tych dokumentów na język polski przez tłumacza przysięgłego (PFRON nie refunduje kosztów związanych z tłumaczeniem tych dokumentów). Płatność przez Realizatora kwoty dofinansowania może nastąpić wówczas według kursu sprzedaży danej waluty w Banku Gospodarstwa Krajowego z dnia dokonania płatności."

i ww. zapisy trzeba umieścić w umowie (tym niech zajmie się radca prawny)
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 24 maja 2016, 11:57

Też o tym myślałam, żeby wykorzystać zapis z ASa.
olo
Stażysta
Od: 03 mar 2016, 15:52
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x