umowa na dożywianie -uzyskane przychody

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
as1

umowa na dożywianie -uzyskane przychody

Post autor: as1 »

Witam,

zapewne każdy ośrodek dostał juz umowę na dożywianie na lata 2014-2020. Mam pytanie jak została u was rozwiązana sprawa dot. przychodów i uzyskanych odsetek od przekazanych dotacji na dożywianie, zapis w umowie par.2 pkt.1 . Bardzo proszę o wypowiedź.
mk1

Re: umowa na dożywianie -uzyskane przychody

Post autor: mk1 »

o jakie dochody i odsetki chodzi
jaga6

Post autor: jaga6 »

Taki sam zapis jest w umowie na zatrudnienia asystenta rodziny. Aby wyliczyć odsetki od dotacji musielibyśmy na każdą dotację założyć oddzielne konto bankowe,później przekazać dochody do gminy, a następnie gmina nam na wydatki ??????
KKW

Post autor: KKW »

Macie oddzielne rachunki bankowe na dożywianie i na asystenta?
mk1

Post autor: mk1 »

nie mamy oddzielnego konta
-jola

Post autor: -jola »

u mnie nie ma odsetek bankowych ani prowizji :)
as1

W 2013r mieliśmy oddzielne konto na asystenta rodziny. Bank na koniec miesiąca naliczał odsetki , które odsyłane były do ug a następnie do MUW. Rozliczenie było dononane tylko przez konta rozrachunkowe. W tym roku musieliśmy otworzyć konto na dożywianie , na koniec miesiąca bank nalicza odsetki. Niestety skarbnik niezgodził się aby odsetki były odsyłane do MUW tak jak to było w zeszłym roku.Więcej mamy kłopotu z tymi odsetkami niż to warto, u nas oszacowano ok.150 zł do końca roku. Może któryś ops przerabiał te odsetki w zeszłym roku przy asystencie i może podzieli się jak rozwiązał sprawę.
toola

Post autor: toola »

w 2012 roku w umowie na astystenia rodziny mieliśmy zapis o odsetkach od przekazanej dotacji i musiałam obliczyć na koniec roku (nie miałam osobnego konta) i odprowadzić do UG. Dzwoniłam do Ministerstwa i naszego wydziału z interwencją i od 2013 roku niem ma tego zapisu w umowie.
doris23

Post autor: doris23 »

W umowie dotczącego Programu nic nie mam o odsetkach, natomiast w w mowie dot. Asystenta jest mowa o odsetkach, ale te pieniądze mam na oddzielnym koncie więc problemu nie będzie :D
as1

Do toola.
Odprowadzone odsetki do UG wykazałaś w jakimś sprawozdaniu czy nie.
ODPOWIEDZ