zwrot nienależnie pobranych świadczeń rodz

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
roma

zwrot nienależnie pobranych świadczeń rodz

Post autor: roma »

Bardzo proszę o podanie jak państwo księgujecie zwroty nienależnie pobranych świadczeń z lat ubiegłych oraz z bieżącego roku POTRĄCANYCH Z BIEŻĄCYCH WYPŁAT. Z góry dziękuje wszystkim za pomoc.
BDMB

Re: zwrot nienależnie pobranych świadczeń rodz

Post autor: BDMB »

Proszę bardzo - swoją propozycję księgowania NP zawarłem na str 20 opracowania: "Rozliczanie/księgowanie należności z tytułu NP" które w formie PDF można pobrać ze strony:
www.bdmb.pl/download
Gość

Post autor: Gość »

Mam pytanie jeśli macie przypisane nienależnie pobrane świadczenie za 2013 i 2014 i wpływa wam kwota to najpierw dajecie na zmniejszenie wydatków czy na dochody. Bo ja mam ochotę najpierw zmniejszyć wydatki a dopiero później jak będą wpływy dać na dochody i oddać UW.
Alka

Post autor: Alka »

Jeśli wpłacający nie zaznaczył która należność ma być pokryta z wpłaconej kwoty( za 2013 czy 2014 rok ) to ja zawsze księguję na najwcześniejsze zadłużenie ,czyli w tym wypadku byłby to 2013rok , a skoro 2013 to na dochody
EWA II
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: EWA II »

Pierwsze wplaty na dochody a dopiero w następnej kolejnosci na zmniejszenie wydatkow.Pozdrawiam:)
ewa222

Post autor: ewa222 »

ja też księguję najpierw te najwcześniejsze czyli te z 2013 roku więc na dochody
ODPOWIEDZ