umowy zlecienia?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
sabina 22

umowy zlecienia?

Post autor: sabina 22 »

witam, mam pytanie odnośnie comiesięcznych umów zleceń? czy traktujemy to jako uzyskanie dochodu? Pani ma co miesiąc umowę zlecenie od 1 do 30 każdego miesiąca bez ani jednego dnia przerwy. czy traktujemy to jako uzyskanie dochodu? według zus-u jest ciągłość w zatrudnieniu.
nowa11

Re: umowy zlecienia?

Post autor: nowa11 »

ja robię uzysk, w weryfikacji zus jest uzyskanie ubezpieczenia załóżmy od 2015-09-01 i nie ma daty utraty
cel.

Post autor: cel. »

sabina 22 pisze:witam, mam pytanie odnośnie comiesięcznych umów zleceń? czy traktujemy to jako uzyskanie dochodu? Pani ma co miesiąc umowę zlecenie od 1 do 30 każdego miesiąca bez ani jednego dnia przerwy. czy traktujemy to jako uzyskanie dochodu? według zus-u jest ciągłość w zatrudnieniu.

Miesięcznych umów nie licze bo nie ma drugiego miesiąca żeby zrobic uzysk. Tak mnie uczyli i tego sie trzymam.
Gość

Post autor: Gość »

a ja nie robię (chociaż jestem za tym, żeby robić, ale żeby było w ustawie to konkretnie napisane), bo każda umowa zlecenie to odrębna umowa i nie ma z niej drugiego miesiąca....
mimiiii

Post autor: mimiiii »

według kontroli z UW , nie wliczamy umów zleceń jeśli są comiesięczne, mimo że cały czas jest ciągłość pracy.. moim zdaniem to bez sesnu bo ktoś może zarabiać na takich umowach z 5 tys i jego dochód dalej będzie 0..
Gość

Post autor: Gość »

my wliczamy, skoro nie ma przerwy między umowami to traktujemy jako ciągłość. jeśli jest kilka dni przerwy to nie wliczamy
zielonka500+

Post autor: zielonka500+ »

Gość pisze:my wliczamy, skoro nie ma przerwy między umowami to traktujemy jako ciągłość. jeśli jest kilka dni przerwy to nie wliczamy
robimy tak samo
Natalia.św

Post autor: Natalia.św »

jeśli jest ciągłość to liczymy jako jedną długą umowę ;)
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

coraz ciekawsze teorie....
Czy ktoś z was wie co to jest umowa cywilno-prawna?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Natalia.św

Post autor: Natalia.św »

ciężko poprawiać prawników i SKO
ODPOWIEDZ