umowy zlecienia?
umowy zlecienia?
witam, mam pytanie odnośnie comiesięcznych umów zleceń? czy traktujemy to jako uzyskanie dochodu? Pani ma co miesiąc umowę zlecenie od 1 do 30 każdego miesiąca bez ani jednego dnia przerwy. czy traktujemy to jako uzyskanie dochodu? według zus-u jest ciągłość w zatrudnieniu.
Re: umowy zlecienia?
ja robię uzysk, w weryfikacji zus jest uzyskanie ubezpieczenia załóżmy od 2015-09-01 i nie ma daty utraty
sabina 22 pisze:witam, mam pytanie odnośnie comiesięcznych umów zleceń? czy traktujemy to jako uzyskanie dochodu? Pani ma co miesiąc umowę zlecenie od 1 do 30 każdego miesiąca bez ani jednego dnia przerwy. czy traktujemy to jako uzyskanie dochodu? według zus-u jest ciągłość w zatrudnieniu.
Miesięcznych umów nie licze bo nie ma drugiego miesiąca żeby zrobic uzysk. Tak mnie uczyli i tego sie trzymam.
a ja nie robię (chociaż jestem za tym, żeby robić, ale żeby było w ustawie to konkretnie napisane), bo każda umowa zlecenie to odrębna umowa i nie ma z niej drugiego miesiąca....
według kontroli z UW , nie wliczamy umów zleceń jeśli są comiesięczne, mimo że cały czas jest ciągłość pracy.. moim zdaniem to bez sesnu bo ktoś może zarabiać na takich umowach z 5 tys i jego dochód dalej będzie 0..
my wliczamy, skoro nie ma przerwy między umowami to traktujemy jako ciągłość. jeśli jest kilka dni przerwy to nie wliczamy
robimy tak samoGość pisze:my wliczamy, skoro nie ma przerwy między umowami to traktujemy jako ciągłość. jeśli jest kilka dni przerwy to nie wliczamy
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
coraz ciekawsze teorie....
Czy ktoś z was wie co to jest umowa cywilno-prawna?
Czy ktoś z was wie co to jest umowa cywilno-prawna?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Oprócz umowy zlecienia? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Opiekun Prawny - Babcia
wprowadzenie orzeczenia /SYGNITY
SPRawozdanie 3.03.2017
utrata pracy i narodziny dziecka w jednym dniu
wszystkie oświadczenia dla ROPS?
Skład rodziny PILNE
łatwe pytanie
gosp. rolne
nowe spr!
Rops po wydaniu decyzji znowu