Skład rodziny PILNE

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nowicjuszka
Referent
Zajmuję się: św
Kontakt:

Skład rodziny PILNE

Post autor: nowicjuszka »

Kobieta składa wniosek na becikowe, wpisuje do składu rodziny ojca dziecka (choć uważa że z nim nie utrzymuje kontaktu). Ojciec dziecka jest znany. Problem zaczyna się jak składa wniosek na ŚW. Bo tatusia dziecka do składu już nie podaje. Poszło wezwanie żeby to wyjaśniła. Moje pytanie jest następujące: czy musi go wpisać do składu rodziny w ŚW czy może napisać oświadczenie że jest samotnie wychowująca?
Pogubiłam się już z tym składem rodziny.
Natalia.św

Re: Skład rodziny PILNE

Post autor: Natalia.św »

Skład rodziny we wszystkich wnioskach powinien być taki sam
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Skład rodziny PILNE

Post autor: kb »

jesli we wniosku o becik oswiadczyla (wppisujac go do skladu rodziny( ze wspolnie wychowuje dziecko a we wniosku o 500+ juz go nie podaje do skladu rodziny to powinnas ja wezwac do zlozenia oswiadczzenia od kiedy wspolnie nie wychowuja dziecka, nie moze byc tak,ze w jednym czasie raz jest w skladzie rodziny a raz go nie ma:) w beciku na dzien skladania wniosku mogli wychowywac razem ;-) a potem sie rozejsc:)
ODPOWIEDZ