upoważnienie do odbioru kart
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
upoważnienie do odbioru kart
witam czy bieżecie upoważnienie np od żony - wnioskodawcy , do odbioru wyrobionej juz imiennej karty dużej rodziny , czy np wnioskodawca odbiera karty wszystkich osób wpisanych we wniosku bez względu na wiek dzieci? jak robicie?
Re: upoważnienie do odbioru kart
Skoro Pan X złożył wniosek, to Pan X musi odebrać karty - z takiego założenia wychodzę, potwierdzone przez słowa szkolącego. Jeśli dorosły członek rodziny chce odebrać kartę, to może, ale tylko za siebie.
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tylko ja słyszałem informacje po szkoleniu od koleżanki, że wnioskodawca musi mieć upoważnienie od żony do odebrania jej karty
czy ktoś z Was praktykuje taki sposób wydawania kart?

Czy gdzieś w ustawie masz, że wnioskodawca musi dołączyć do wniosku oświadczenia pełnoletnich członków rodziny upoważniające go do odebrania KDR? Nie. Na końcu wniosku jest wyraźnie napisane oświadczenie, które składa wnioskodawca , że jest upoważniony do złożenia wniosku i do odbioru KDR. Czy to takie trudne do zrozumienia?
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
heheh trudne do zrozumienia nie jest
ale zamieszanie wprowadziła koleżanka która była szkoleniu i wykładowca uczulał w tej kwestii 

We wniosku - na ostatniej stronie jest oświadczenie składającego wniosek że jest upoważniony do odbioru kart wszystkich członków rodziny czyli tak jak pisze Kinya wnioskodawca odbiera wszystkie karty lub osoby pełnoletnie odbierają swoje karty same
Oprócz upoważnienie do odbioru kart - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Oświadczenie
szkoła policealna
należy się karta?
kdr dla ojca
karta dużej rodziny?
TrUDNA SPRAWA
jak szukać zniżek?
stosowanie ogólnopolskiej KDR w ramach karty gminnej
czy należy się karta pomocy ???
od stycznia 2015 r. - musi być nowe upoważnienie??? PILNEEE
Przedłużenie karty