urlop wychowawczy - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 04 lip 2014, 22:33

Mam pytanie jeżeli osoba chce zaraz po rodzicielskim pójść na wychowawczy to czy wg nowych przepisów ma najpierw wykorzystać urlop zaległy i bieżący czy dopiero [po wychowawczym ??? Pomóżcie
iga1616

Napisano: 08 lip 2014, 9:18

Osoba po urlopie macierzyński powinna wykorzystać urlop zaległy i ewentualnie bieżący a następnie przejść na urlop wychowawczy
paragraf

Napisano: 16 lip 2014, 9:20

W ubiegłym tygodniu zadałam właśnie takie pytanie radcy prawnemu i stwierdził on, że nie musi wykorzystywać urlopu wypoczynkowego. We wniosku o urlop wychowawczy wpisała okres od do i tak należny udzielić.
paragraf - a na podstawie czego wnioskujesz, że powinna wykorzystać? bardzo mnie to interesuje ponieważ w moim przypadku urlop wychowawczy nbędzie przyznany na czas umowy o pracę i później będę musiała wypłacić ekwiwalent za niewykorzystany urlop
Mila1

Napisano: 13 sie 2014, 10:54

Na tą chwilę weszło kilka nowelizacji, którym warto się przyjrzeć:https://www.asset.rzeszow.pl/poradnik-pr ... czego.html Pewne jest jedno, nie można brać urlopu zaraz po urlopie, ta zmiana wprowadzi trochę zamieszania, ale myślę, że z czasem i ona się przyjmie.
AleksaSana
Praktykant
Od: 07 lip 2014, 15:10
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x