Urlop wychowawczy-zakończenie-przerwanie?
Urlop wychowawczy-zakończenie-przerwanie?
Czy zakonczenie urlopu wychowawczego to to samo co przerwanie?Jeśli Klientka zgłasza przerwanie urlopu wychowawczego,wraca na 2-3 dni do pracy i idzie na zwolnienie(ponieważ jest w ciąży).Co w takiej sytuacji?Uzysk?(Czy to zwolnienie lekarskie nazywa się zasiłkiem chorobowym?czy każde zwolnienie lekarskie jest zasiłkiem chorobowym?)
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: Urlop wychowawczy-zakończenie-przerwanie?
Inaczej- dostaje hajs czy nie? 

kazdy będąc na zwolnieniu dostaje!wieć i ona też.za 1 miesiąc płaci pracodawca a potem zus.wiec pracodawca wystawił zaswiadczenie za grudzien(bo wróciła w listopadzie)na kwotę 320 zł..a dalej od połowy grudnia płaci zus.(Ale tu urlop został przerwany a w ustawie jest o zakończeniu-jesli go przerywa to moze i wrócic -jesli skonczyła to powrotu nie ma)
w ustawie w kwestii uzysku jest mowa o zasiłku chorobowym (nie o zwolnieniu leksrakim) dlatego pytam tez o ten zasiłek chorobowy?co sie do niego zalicza?
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
- swieza(K)
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ale przecież przerwanie urlopu wychowawczego, to jest uzysk przecież jest to w katalogu uzysku
w katalogu jest zakonczenie,nie ma mowy o przerwaniu.
Wszystko ok..ale tu ktoś podjął nowy stosunek pracy..a w moim przypadku Pani cały czas jest w stosunku pracy, więc dlaczego robić uzysk z zaświadczenia za miesiąc następujący po??skoro bedąc cały czas w stosunku pracy u jednego pracodwacy uzysku się nie robi!tu raczej powinno się (moim zdaniem) wprowadzic dochód z roku bazowego..własnie tego próbuję sie dowiedziec..voodoo pisze:viewtopic.php?f=61&t=207229507
- swieza(K)
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to daj znać jak się dowiesz , bo ja jak miałem taką samą sytuację to zrobiłem uzysk, a teraz ciekawe czy dobrze zrobiłem 

Oprócz Urlop wychowawczy-zakończenie-przerwanie? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
sprawozdanie -IZYDA
Do Sygnity - tabela E sprawozdania - źle liczy!!!
Sprawozdanie 500+ ( raporty)
przerwa w pracy dwa dni
składanie kolejnego wniosku
Sprawozdanie
Tom, Elemer ROPS trzy wnioski
ulga na dziecko pit a utrata 500plus?
nienależnie pobrane świadczenia
gospodarstwo raz jeszcze pomocy!!!
500+ na drugie dziecko, gdy pierwsze jest jako rodzina zastę
Do Sygnity - forma rzeczowa
nienależnie pobrane w EZAR
część E sprawozdania