Urlop wychowawczy-zakończenie-przerwanie?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
gość000111222

Urlop wychowawczy-zakończenie-przerwanie?

Post autor: gość000111222 »

Czy zakonczenie urlopu wychowawczego to to samo co przerwanie?Jeśli Klientka zgłasza przerwanie urlopu wychowawczego,wraca na 2-3 dni do pracy i idzie na zwolnienie(ponieważ jest w ciąży).Co w takiej sytuacji?Uzysk?(Czy to zwolnienie lekarskie nazywa się zasiłkiem chorobowym?czy każde zwolnienie lekarskie jest zasiłkiem chorobowym?)
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Re: Urlop wychowawczy-zakończenie-przerwanie?

Post autor: voodoo »

Inaczej- dostaje hajs czy nie? :D
gość000111222

kazdy będąc na zwolnieniu dostaje!wieć i ona też.za 1 miesiąc płaci pracodawca a potem zus.wiec pracodawca wystawił zaswiadczenie za grudzien(bo wróciła w listopadzie)na kwotę 320 zł..a dalej od połowy grudnia płaci zus.(Ale tu urlop został przerwany a w ustawie jest o zakończeniu-jesli go przerywa to moze i wrócic -jesli skonczyła to powrotu nie ma)
gość000111222

w ustawie w kwestii uzysku jest mowa o zasiłku chorobowym (nie o zwolnieniu leksrakim) dlatego pytam tez o ten zasiłek chorobowy?co sie do niego zalicza?
gość000111222

Halo!nikt się nie wypowie?
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: voodoo »

Awatar użytkownika
swieza(K)
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: swieza(K) »

ale przecież przerwanie urlopu wychowawczego, to jest uzysk przecież jest to w katalogu uzysku
gość000111222

w katalogu jest zakonczenie,nie ma mowy o przerwaniu.
Gość

Post autor: Gość »

Wszystko ok..ale tu ktoś podjął nowy stosunek pracy..a w moim przypadku Pani cały czas jest w stosunku pracy, więc dlaczego robić uzysk z zaświadczenia za miesiąc następujący po??skoro bedąc cały czas w stosunku pracy u jednego pracodwacy uzysku się nie robi!tu raczej powinno się (moim zdaniem) wprowadzic dochód z roku bazowego..własnie tego próbuję sie dowiedziec..
Awatar użytkownika
swieza(K)
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: swieza(K) »

to daj znać jak się dowiesz , bo ja jak miałem taką samą sytuację to zrobiłem uzysk, a teraz ciekawe czy dobrze zrobiłem :)
ODPOWIEDZ