urlop wypoczynkowy po macierzyńskim - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 17 sie 2023, 8:39

pracownik po urlopie macierzyńskim chce iść od razu na urlop wypoczynkowy. czy może od razu udać się na wypoczynkowy (i zgarnąć dofinansowanie do wczasów zorg.we własnym zakresie z ZFŚS) czy musi iść jeszcze na badania zdolności do pracy przed urlopem?
nie było go sporo bo wiadomo długie L4 potem poród, macierzyństwo...
To że chce skorzystać z ZFŚS to się nie dziwie- tylko głupi odpuści
Tylko ta kwestia co między urlopem macierzyńskim a wypoczynkowym? badanie lekarskie lekarza medycyny pracy?
nagdam
Stażysta
Od: 21 sie 2017, 13:44
Zajmuję się: FA

Napisano: 17 sie 2023, 9:35

na moje skoro ma iść na badania przed urlopem to musi wrócić chociaż na jeden dzień do pracy (delegacja, odbiór skierowania, badania), moim zdaniem lepiej najpierw urlop bo może idzie na 2 miesiące i badania będą bardziej aktualne niż wróci, idzie na urlop, znowu wraca

ale zgodnie z przepisami pracownik powinien mieć ważne badania przed pójściem na urlop
ops2020
Podinspektor
Od: 19 paź 2020, 14:41
Zajmuję się: Finanse

Napisano: 18 sie 2023, 13:11

czytałam gdzież artykuł w którym pisało że jak idzie od razu na urlop to badań kontrolnych nie musi robić bo przecież nie wraca jeszcze do pracy. A na urlopie nie świadczy pracy. Dopiero jak fizycznie wróci do pracy to zrobi badania.
mk1
Podinspektor
Od: 05 kwie 2017, 14:09
Zajmuję się: księgowa

Napisano: 23 sie 2023, 9:44

Sa rozne stanowiska PIP i różne wyroki sadow. Ostatni byl, że powinno robić się badania przed urlopem chociaż jesli chodzi o zwolnienie w okresie ciąży a następnie macierzyński/rodzicielski nie trzeba wysylac na badania przed urlopem. Ja stosuje ta zasade. Badanie przed dopuszczeniem do pracy.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
alanka
Awatar użytkownika
Referent
Od: 07 mar 2007, 16:04
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x