do ~niny - spróbuj zwrócić się do ośrodka adopcyjnego. Dotychczas przeszkoleni kandydaci, oczekujący na przysposobienie również mogą pełnić funkcję r. pomocowych - dla dziecka to wyjazd na wakacje, dla RZ urlop a dla r. adopcyjnych - \"wprawka\", sprawdzenie kompetencji i sprawdzenie się w roli rodzica. W końcu to też ludzie przeszkoleni, więc ryzyko takie samo jak umieszczenie w \"nowej\" RZ. A może między rodziną a dzieckiem zaiskrzy i będzie to dla Niego szansa na przyszłość
a jakie wynagrodzenie mają u was rodziny pomocowe??
ustawodawca przewiduje nie mniej niż 20 % więcy wychodzi 400 zł i wasze rodziny sie na tyle zgodziły?
ja mam ponad trójkę dzieci , ciekawe kto się zgodzi je wziąć abym miała urlop , jaka rodzina jest przygotowana do tego aby przyjąć , gdyby w tym czasie wysłali wszystkie dzieci na kolonie ,obozy to wtedy byłby urlop wystarczyłoby choćby na dwa tygodnie ale wszystkie w jednym czasie
Na ostatnim szkoleniu z p.Mazurkiewiczem usłyszałam, że 20% dla rodziny pomocowej należy się od każdego dziecka (art.85 ust.8 - ..do liczby dni pobytu dziecka...\")