urodzony Hiszpan - dłużnik:-) - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 04 mar 2015, 15:06

mam wierzycielkę, która wyjechała do Hiszpani na prace sezonowe, no i tam znalazła sobie przystojengo Hiszpana, który zrobił jej dziecko. Pani się znudziło mieszkanie w Hiszpani i wróciła do Polski. Pan oczywiście nie płaci nadziecko. Sprawę prowadzi sąd okręgowy, który zna hiszpański adres dłużnika i mi go udostępnił. i moje pytanie brzmi tak czy ja wysyłam temu Panu nasze polskie pisma do poczytania chociaż i tak ich nie odczyta, czy ustalam kuratora dla osoby nieznanej???
@WP

Napisano: 04 mar 2015, 15:14

Wydaje mi się że trzeba ustanowić przedstawiciela w Polsce
MiM

Napisano: 04 mar 2015, 15:18

wyślij mu na jego adres informację taką o przyznaniu świadczeń z fa i poinformuj go, że powinien sobie ustanowić przedstawiciela w Polsce a jeśli nie to Wy go ustalicie, nie wiesz czy on zna czy nie zna nasz język a może pójdzie sobie do tłumacza a może ma w rodzinie tłumacza a może może . tak przy najmniej nikt Ci nie zarzuci że go nie poinformowałaś
pres

Napisano: 05 mar 2015, 9:45

Działając na podstawie art. 40 § 4 i § 5 Kodeksu postępowania administracyjnego (Dz. U. 2013r. poz. 267 z późn. zm.), informuję iż strona zamieszkała za granicą lub mająca siedzibę za granicą, jeżeli nie ustanowiła pełnomocnika do prowadzenia sprawy zamieszkałego w kraju, jest obowiązana wskazać w kraju pełnomocnika do doręczeń. W razie niewskazania pełnomocnika do doręczeń przeznaczone dla tej strony pisma pozostawia się w aktach sprawy ze skutkiem doręczenia.
Informuję również, iż pełnomocnikiem może zostać wskazana przez Pana osoba zameldowana i przebywająca w Polsce.
abc,.
Stażysta
Od: 08 sty 2015, 10:56
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x