korespondencja do dłużnika w więzieniu - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 04 mar 2015, 12:55

Mam problem, mój kierownik uparł się, żeby nie adresować listów do dłużnika w ten sposób: Pan Piotr Paweł, Areszt Śledczy, ul. jakaśtam...
Tylko pisać pismo przewodnie do np. upomnienia że prosimy o przekazanie korespondencji dłużnikowi Piotr Paweł i adresować kopertę sam Areszt Śledczy bez nazwiska dłużnika.
I tak robiłam, dzisiaj dostałam pismo od dłużnika z prośba o adresowanie tak jak przedtem, ponieważ wtedy sam otwiera listy przy strazniku a nie że najpierw otwiera to dyrekcja i mu przekazuje.
Jak jest prawidłowo? Kierownik nie chce się zgodzić na jego prośbę, co mam mu w taki bądź razie odpisać?
jadźka321
Praktykant
Od: 15 sty 2015, 10:49
Zajmuję się:

Napisano: 04 mar 2015, 12:58

adresuje do dłużnika: PAN P. KOWALSKI s. STANISŁAWA, ZK ul. itd.
wika2

Napisano: 04 mar 2015, 15:40

Też chce tak adresować ale kierownik się upiera że pod jego wnioskiem musi byc podpisany dyrektor więzienia, że się zgadza na takie wysyłanie pism..
jadźka321
Praktykant
Od: 15 sty 2015, 10:49
Zajmuję się:

Napisano: 05 mar 2015, 9:02

ale na jakiej podstawie? dłużnik nie jest ubezwłasnowolniony i pisma do niego nie muszą przechodzić cenzury, przecież na zwrotce jest podpis dłużnika! nie rozumiem - skąd to widzi mi się, ale wódz każe - rób tak!
wika2

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x