Usługa pogrzebowa

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
Beata77

Usługa pogrzebowa

Post autor: Beata77 »

R-k za usługę pogrzebową naszego podopiecznego § 4300 ?
Anka W.

Re: Usługa pogrzebowa

Post autor: Anka W. »

Księgowałam jako zasiłek celowy (tak miałam opisaną fakturę)
Bestia77

Post autor: Bestia77 »

a na jakiej podstawie zasiłek celowy??? Pytałam pracowników socjalnych i mówią, że to nie jest zasiłek celowy, tylko usługa sprawienia pogrzebu z tego względu, że zmarły nie ma rodziny....
tosia75

Post autor: tosia75 »

też kiedyś księgowałam usługę pogrzebową podopiecznego w 85214 § 3110 z wyszczególnieniem ze to usł pogrzebowa a nie zas ( tak mam zapisane w planie finansowym )
Anka W.

Chodziło mi o opis na fakturze, że usługę pogrzebową należy zaksięgować w 85214 par. 3110
Beata77

Ale komu dziewczyny wystawią decyzję o przyznaniu zasiłku celowego...zmarłemu?? Bo ja nie wiem...pierwszy raz mam taka sytuację?
Anka W.

Beata 77, przeczytaj dokładniej.... nie ma żadnej decyzji. Dostajesz rachunek czy fakturę i u nas zawsze na drugiej stronie jest opis czego dotyczy. Tak samo w przypadku sprawienia pogrzebu. Dostałam fakturę z opisem, że .... dnia XXXX sprawiono pogrzeb osobie XXX, koszty należy zaksięgować j.w.
I to wszystko.
Beata77

Ok. dziękuję...zmyliło mnie to, że nasz pracownik socjalny upiera się, że nie jest to zasiłek celowy...
Agniecha2

Post autor: Agniecha2 »

Ja mam 85214. 4300 - jeśli jest faktura na usługę pogrzebową
Ala111

Post autor: Ala111 »

A ja księguje zwyczajnie jak usługę r. 85219 § 4300
ODPOWIEDZ