usługi opiekuńcze
-
- Referent
- Zajmuję się: ksiegowość
- Kontakt:
usługi opiekuńcze
Osoba ma przyznane usługi opiekuńcze w wymiarze 3 godzin w tygodniu. z decyzji wynika, że ma określona odpłatność w wysokości 30%. W ciągu miesiąca będzie wychodzić różna kwota odpłatności. Czy ops powinien wystawiać osobie notę księgową, czy listę wypłat?? kto to powinien wyliczać odpłatność? pracownik księgowości czy pracownik socjalny?
-
- Referent
- Zajmuję się: KS
- Kontakt:
Re: usługi opiekuńcze
pracownik merytoryczny (u mnie pracownik socjalny) wylicza przypis i daje mi do księgowości a ja na podstawie tego pisma wystawiam notę na kwotę przypisu
-
- Referent
- Kontakt:
a to wyliczenie to jakaś notatka służbowa??czy tylko wysyła meila o ilości godzin?
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
U nas pracownik socjalny wystawia decyzję, którą otrzymuję w księgowości i na jej podstawie co miesiąc robię przypis na PK.
-
- Referent
- Kontakt:
też tak myślałam, tylko my w decyzji mamy ilość godzin w tygodniu i to jest kwota ruchoma, jeśli chodzi o wpłaty
-
- Referent
- Kontakt:
a na jakich kontach księgujecie przypis?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowa
- Kontakt:
U nas zestawienie odpłatności za usługi opiekuńcze sporządza Kierownik usług opiekuńczych ( mamy 9 opiekunek i usługi sąsiedzkie) na podstawie decyzji i kart pracy opiekunek i przekazuje do 6 dnia następnego miesiąca do księgowości. Przypis 221/720.
-
- Referent
- Kontakt:
oki, dziękuję i potem w sprawozdaniu rb-27s
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość
- Kontakt:
co z zapłata za usługi opiekuńcze jeżeli podopieczny zmarł i mam notatkę służbowa od pracownika socjalnego. czy na podstawie notatki mogę umorzyć należność czy potrzebuje np. decyzji czy innego dokumentu
- Kinia001
- Referent
- Zajmuję się: Księgowość i cała inna gama
- Kontakt:
U nas pracownik merytoryczny z działu usług dostarcza co miesiąc do księgowości wykaz odpłatności na którym wyszczególniona jest ilość przyznanych decyzją godzin, ilość wykonanych w poszczególnym miesiącu, wysokość odpłatności oraz suma należności.
U nas pracownik działu merytorycznego zwraca się z pismem do kierownika o umorzenie, w przypadku gdy nie ma z kogo ściągnąć. Kierownik podpisuje się, że wyraża zgodę.ewel-gops pisze:co z zapłata za usługi opiekuńcze jeżeli podopieczny zmarł i mam notatkę służbowa od pracownika socjalnego. czy na podstawie notatki mogę umorzyć należność czy potrzebuje np. decyzji czy innego dokumentu
Oprócz usługi opiekuńcze - Księgowość przeczytaj również:
Faktura zakupowa pow 15000 zł
Zastępstwo księgowej
zwolnienia lekarskie
polityka rachunkowości
pieczątka pzp
czy rodzina osoby będącej w dps może zapłacic wstecz za pobyt
Inwentaryzacja osoba materialnie odpowiedzialna za powierzone mienie - czyli kto ?
OW - dowody księgowe
PROGRAM ASYSTENT 2021
Dzień pracownika socjalnego
mam opłatę jak zaksiegowac
dodatek pracownika socjalnego
Zmiany w planie
Kontrola świadczenia rodzinne
zwiększenie w zleconych - śląskie
Odprawa emerytalna a dodatek terenowy