Pani ubiega się 500+ na pierwsze i drugie dziecko, przekroczyła kryterium 800 zł, wiec się jej należy świadczenie na drugie dziecko. Pierwsze dziecko 23.12.2018 r. osiągnie 18 rok życia. System przyznał mi tylko świadczenie na to drugie dziecko na październik i listopad w kwocie 500 zł. Czy nie powinien podzielić kwoty swiadczenia na miesiąc grudzień? i przyznać do 22.12.2018 r? Proszę o podpowiedz.
23.12.2018 czy może 2017 rok? program sygnity przyznaje do 31.12.2017r. bo nie ma tu podstawy do podzielności świadczenia więc to bardzo dziwne że u ciebie system przyznaje tylko do końca listopada
W tym przypadku tylko przysługuje im na drugie dziecko, jeżeli pierwsze dziecko kończy 18 lat w środku miesiąca to świadczenie na drugie dziecko należy się za cały miesiąc (czyli do końca grudnia) ponieważ dzielić można jeżeli dziecko się urodziło, opieka naprzemienna lub dziecko na które jest przyznane świadczenie kończy 18 lat Noi chyba rok Ci się pomylił
no to bardzo dziwne bo ja wydawałam ostatnio decyzję właśnie gdy wniosek jest na drugie dziecko bez dochodu a pierwsze w trakcie okresu kończy 18 lat i program dobrze mi przyznawał do końca miesiąca w którym pierwsze dziecko kończy 18 lat